Eli Jacobi Nielsen - læs kommuneplanen

Onsdag 10. november 2021 kl. 10:10

Eli Jacobi Nielsen - læs kommuneplanen
Indlæg af:
Bo Tureby,
Moltkesvej 70,
4690 Haslev.

Dansk Folkepartis formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Eli Jakobi Nielsen slår på tromme for Masterplanen for en østlig omfartsvej ved Haslev med tilhørende ny parcelhusudstykning i sit læserbrev 8/11 i Faxenyt.

EJN roser DFs forslag til omfartsvej øst om Haslev, men det ’visionære’ byudviklingsscenarie går imod kommunens egen plan, hvor det fremhæves, at herregårdslandskabet øst for Haslev er unikt og bevaringsværdigt, og at der ikke skal bygges uden for bygrænsen.

Dertil kommer, at man vil bygge tættere end 300 meter fra skovbyggelinjen, og omfartsvejens planlagte linjeføring går tværs igennem et §3 beskyttet naturområde med et dyreliv med ekstraordinær beskyttelse jvf. dansk og EU lovgivning. (Bilag 4 beskyttede arter).

Dette er en faktuel oplysning (og ikke ’misvisende populisme’), som burde være kendt af formanden for Teknik og Miljø i Faxe Kommune, al den stund at kommunen i 2 høringssvar har foranlediget, at Baltic Pipe – ledningen blev ført uden om samme §3 område!

Må jeg foreslå Eli Jacobi Nielsen at læse kommuneplanen for 2021 – 2033 afsnit 6.

I første linje står der: Faxe Kommune vil fremme biologisk mangfoldighed!

Længere nede står: Med kommuneplanen skal vi varetage naturbeskyttelsesinteresser og andre bevaringsværdier i det åbne land. Det omfatter blandt andet natur, korridorer mellem naturområder, lavbundsområder og områder til skovrejsning

Det er desværre ingen nyhed, at DF er totalt ligeglad med naturen og miljøet.

DFs tidligere formand kaldte jo resten af befolkningen ’klimatosser’ for få år siden, og under Eli Jakobi Nielsens formandskab i Udvalget for Teknik og Miljø indtog Faxe Kommune en kedelig førerposition i forbrug af glyphosat (et potentielt kræftfremkaldende stof, som forurener grundvandet) i ukrudtsbekæmpelsen i kommunen. (Kilde: artikel af Cecilie Hänsch i Sjællandske).

Det ville klæde Faxe Kommune at gøre noget positivt for klima, miljø og biodiversitet (som f.eks. Hjørring Kommune) i stedet for at afvikle naturen under mottoet: Mod til udvikling.

Masterplanen er desværre et typisk eksempel på en anakronistisk vækstfilosofi og vanetænkning, hvor asfalt og beton er svaret på alt. Naturen trædes ukritisk under fode, og vi som tillader os at tage kampen op på naturens vegne, udskammes som fantaster og modstandere af udvikling.

Med en borgmesterkæde som lokkemad er det blå flertal hoppet med på vognen (inklusiv Lokallisten), og de sidder arrogant 3500 protester mod projektet (heraf 102 fra kommunens erhvervsdrivende) overhørig.

Husk det, når du skal sætte dit kryds på tirsdag!

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.