Store udfordringer på Sundhedsområdet

Onsdag 10. november 2021 kl. 09:51

Store udfordringer på Sundhedsområdet
Indlæg af:
byrådsmedlem for Dansk folkeparti og medlem af
Senior og Sundhedsudvalget samt kandidat til KV21
Bente Abrahamsen
Granvænget 2
4640 FaxeJeg er godt træt af at høre at denne valgkamp kun omhandler omfartsvejen i Haslev.

Antal af ældre stiger – hvem skal passe de ældre i fremtiden?
Frem mod 2030 vil antallet af 80+årige stige med op til 60 % viser en analyse fra KL. Det vil få udgifterne til at eksploderer og kræver langt flere uddannede Social og Sundhedsansatte (ca. 22.000 flere medarbejdere) og allerede nu er det svært at skaffe hænder nok til ældreplejen her i Faxe Kommune. Derfor må vi til at tænke anderledes.

Det kunne feks være at der blev ansat flere flexjobber til lettere opgaver på et plejecenter eller hjælp hos hjemmeboende f.eks. tøjvask- borddækning og oprydning m.m.

Mange pensionister vil gerne hjælpe til i spidsbelastninger – men det skal være uden at de bliver modregnet i deres ydelser.

Vi kan heller ikke komme udenom at der er behov for frivillige/pårørende, det kunne være gåture med borgerne, læse højt og hjælpe dem med småting.

Vi skal også se på projekt unge – de kan også komme ind på et plejecenter og hjælpe til f.eks. lægge neglelak på og meget mere. Det kunne også være at der var nogle som blev inspireret og kunne tænke sig at gå i gang med uddannelsen.

Mindre dokumentation - man kunne måske ansætte en lægesekretær til at udføre dokumentationen.

Vi skal bare til at tænke anderledes.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.