Visens Venner fejrer 25 års jubilæum

Fredag 12. november 2021 kl. 10:07

Visens Venner fejrer 25 års jubilæum
Visens Venner Østsjælland fejrer 25 års jubilæum med spisning og koncert.

25 års jubilæum: Dagen fejres søndag den 21. november med spisning og underholdning på Dalgården i Rønnede.


I 1996 tog Bodil Holm initiativ til at danne en lokal afdeling af Visens Venner. Ved et møde på Rønnede kro samlede hun en flok sangglade mennesker og fik stiftet Viseforeningen Østsjælland. Samme efterår blev foreningen optaget i Visens venner Danmark med ret til at kalde sig Visens venner Østsjælland.

Visens Venner har sin rod i Sverige, hvor Evert Taube var en af initiativtagerne til, at foreningen blev stiftet i 1936. I Danmark blev den første forening stiftet i København i 1953 med Sigfred Pedersen som formand. I dag er der ca. 70 Visens Venner foreninger i hele Norden, heraf 29 i Danmark.

– Gennem årene er det blevet til mange hyggelige stunder med visearrangementer rundt omkring. Vi har flere gange sat forestillinger op omkring forskellige temaer og taget rundt og underholdt med dem. Størst succes var vores John Mogensen kabaret som vi opførte i alt 40 gange over det meste af Sjælland, siger formand Henning Pedersen.

Søndag d 21 november kl.12.00 fejres jubilæet med spisning og efterfølgende underholdning på Dalgården, Thujavj 19 i Rønnede.

– Til lejligheden har vi sammensat en forestilling, med uddrag af alle de forestillinger vi gennem tiden har sat op. Lige fra Kærlighedskarrusellen over filmperler, Good old days , John Mogensen og frem til Eward Taube forestillingen, fortæller Henning Pedersen.

Da det samtidig er juleafslutning, er menuen flæskesteg med risalamande til dessert. I pausen serveres gløgg og æbleskiver, ligesom dagens fællessange bliver julesange.

Det koster 75 kr. at være med til spisningen, og for medlemmer er det gratis at overvære den efterfølgende koncert, mens ikke-medlemmer skal betale 60 kr. for koncerten. Man skal kunne fremvise gyldigt coronapas for at deltage i såvel spisning som koncert.

Tilmelding til formanden, Henning Pedersen, tlf 2071 1727 eller mail borupvej30@gmail.com senest den 18/11.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.