Kom og se Bentes tegninger og malerier

Tirsdag 9. november 2021 kl. 11:33

Kom og se Bentes tegninger og malerier
På lørdag og søndag kan du besøge Bente Thagaard, se hendes værker, få en kop kaffe eller et glas vin - og få en hyggelig snak. Foto: Svend Pedersen

På lørdag og søndag, begge dage fra kl. 10 til 17, åbner Bente Thagaard sit hjem på Præstøvej 95 lidt uden for Faxe, for alle der har lyst til at se hendes tegninger og malerier.


Bente er medlem af Kunstskolen og Kunstnerfællesskabet Annes Ateliers, der har medlemmer i både Danmark, Norge og Sverige - og ikke mindre end 150 af disse kunstnere åbner deres private hjem her i weekenden.

– Jeg er en glad amatør og det er første gang jeg udstiller, fortæller Bente Thagaard. Så det er lidt grænseoverskridende, men jeg håber mange vil komme på besøg. Jeg lægger vægt på at det skal være hyggeligt, og der er bestemt ingen forventninger om at man køber noget, hvis man kigger indenfor.

Der er kaffe på kanden og et glas vin, og mon ikke Bentes mand, Svend Pedersen, der er leder af Faxe Musikskole, vil sætte sig til flyglet og være med til at skabe den helt rigtige stemning?

I mange år havde Bente Thagaard tøjbutikken Trin 3 i Faxe, og herefter havde hun en virksomhed der hjalp unge mennesker med forskellige problemer. Det var et meget krævende arbejde, og derfor havde hun behov for at “rense sjælen” - og det blev ved at blindtegne - altså tegne protrætter uden at kunne se hvad hun lavede.

Det gav mange anderledes, men smukke, portrætter, og på et tidspunkt var der en der sagde til hende hvorfor hun ikke prøvede at male portrætter med “åbne øjne”. Så det prøvede Bente - og det faldt i manges smag, så efterfølgende har hun fået flere bestillingsarbejder.

– Jeg maler primært ekspressive portrætter, hvor det vigtige er udtrykket hos den person, jeg maler - så det kan godt være at personen fremtræder blå eller grøn i mine portrætter, men det er sådan jeg opfatter ham eller hende, fortæller Bente Thagaard.

Under åbent hus, på lørdag og søndag, deler Bente sit hjem i to afdelinger. I den ene kan man se hendes blindtegninger mens man kan se hendes malerier i den anden del af huset. Og så er der i øvrigt gratis adgang begge dage.

På www.åbnedøre.nu kan man læse mere om arrangementet og se hvilke kunstnere der, udover Bente Thagaard, åbner deres døre på lørdag og søndag.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.