Døden i mosen...

Fredag 12. november 2021 kl. 15:11

Døden i mosen...
Klaus Ebbesen fortæller om “Døden i mosen”
Kulturmuseum Øst: “Tanker til din torsdag” handler den 18. november om den gang danskerne ofrede mennesker...


Hver torsdag frem til den 9. december inviterer museet på Rådhusvej 2 i Faxe til en lang række interessante foredrag - og torsdag den 18. november er der et inspirerende foredrag af Klaus Ebbesen på programmet. “Døden i mosen” hedder foredraget, der handler om den gang danskerne ofrede mennesker.

Gravballemanden, Tollundmanden, søstrene fra Sigersdal og de andre moselig, tages under behandling - og det er takket være mosevandets kemiske sammensætning der gjorde dem til mumier.

Under foredraget kommer man tæt ind på livet af oldtidens mennesker. Vi ved, hvad de spiste, hvordan de gik klædt, hvordan deres dagligdag var – og ikke mindst, hvordan de blev slået ihjel. Beretningerne om, hvordan moseligene blev fundet, er mere spændende end en kriminalroman.

Klaus Ebbesen taler torsdag den 18. november kl. 19.30. Der tages entre og billetter købes på Kulturmuseum Østs hjemmeside www.oesm.dk

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.