Hvordan ser politikerne på vandet

Fredag 22. oktober 2021 kl. 11:20

Hvordan ser politikerne på vandet
Indlæg på vegne af Vandrådet i Faxe Kommune.
Erwin Thorius

Kære byrådskandidater.

På de lokale, forbrugerejede vandværker lægger vi os i selen for at levere godt og friskt drikkevand til vores forbrugere - for vand fra vandhanen er i høj grad velfærd.

Når vi danskere er på ferie eller på arbejde i udlandet, er drikkevand fra hanen noget af det, vi savner rigtig meget, det viser undersøgelser.

Vores drikkevand er ikke alvorligt truet her og nu, men flere og flere vandværker i Danmark oplever stoffer (pesticider mv.) i vandet - og oplever udfordringer med at finde godt og rent grundvand.

Og det skal tages alvorligt. Problemerne er ikke kun pesticider, men også en række andre stoffer, som begynder at dukke op i vores grundvand.

Hvad der er sket i fortiden, kan ingen ændre nu – problemerne skal løses og planerne for fremtiden skal sikres, så forbrugerne kan sikres rent vand også i fremtiden.

Politikerne i byrådene over hele landet sidder med stor magt i de enkelte kommuners planer og indsatser i forhold til grundvandsressourcen og beskyttelsen af grundvandet nu og i fremtiden.

Kære politiker: Hvordan ser du/I Faxe Kommunes rolle i fremtidens sikring af rent grundvand til forbrugerne?

Er ressourcerne og planerne på nuværende tidspunkt tilstrækkelige?

Kan der gøres mere for at beskytte grundvandet?

Vi ønsker jer alle et rigtigt godt valg.

Til information er der i øvrigt blevet oprettet ny mailadresse til Vandrådet. Den er: info@vandraedetifaxekommune.dk.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.