Hvordan har ældreplejen det

Fredag 22. oktober 2021 kl. 11:01

Hvordan har ældreplejen det
Charlotte Eiberg. Privat foto

Indlæg af:
Charlotte Eiberg, Nordskovvej 36, Haslev
Byrådskandidat for LokalListen

Ældreplejen i Faxe Kommune; HJvordan har den det nu efter sommerferien er ovre og man fra politisk side blev klar over ville komme? Man havde sovet i timen og den var i knæ.

Ikke noget der kom bag på dem, der arbejder på gulvet. De havde nok mere travlt med og overleve i deres arbejde.

De havde jo prøvet og råbe op i mange år, men besparelse på besparelse blev hevet ned over hovederne på dem.

Samtidig så de kollegaer, der sygemelder sig, kollegaer der stopper, mindre tid til borgerne, et konstant pres på dokumentation, ingen køretid, ingen anerkendelse, elendig løn, elendig arbejdsmiljø.4

Kulmination var sommeren, hvor de, som resten af Danmarks ældrepleje oplevede en sommerperiode, der var rædselsfuld.

Nu vrimler det, i dette kommunalvalg, med løfter om bedre ældrepleje og bedre børneliv og kan vi som kommunalpolitikere så indfri det? Det er jo det store spørgsmål.

Det hele handler om prioriteringer og når nogle får, må andet undvære, da kommunekassen kun er det, den er.

Så er vi tilbage til prioriteringer.

Faxe Kommune oplever, som mange andre kommuner, flere ældre og flere børn.

Så skal vi prioritere ældre, børn og unge, skal vi som kommune kunne tilbyde en bedre løn, ellers mister vi gode medarbejdere og kommende medarbejdere.

Du få hvad du betaler for. Vi lønner elendigt i Faxe Kommune og med hensyn til rekruttering, er der ingen nemme løsninger.

Der er sat ting i værk for ældreplejen, men det går ikke stærkt og vi bliver overhalet af andre kommuner.

Vi bliver nød til og sætte noget mere fart på tingende. Medarbejderne på gulvet er stadig for få, de har stadig for travlt og arbejdsmiljøet skal sættes i højsædet.

Faxe Kommune burde styrke MED udvalgene og sætte det i gang med det samme og få inddraget medarbejderne, tillidsrepræsentanterne og lederen ude på arbejdspladsen ved eventuelt at give dem kursus og temadage sammen og hver for sig.

Kommunen burde gå mere i dialog med vores medarbejdere, da der er alt for langt i kommunikation mellem dem, der har fingrene i dejen og dem der er øverst.

Vi mister alt for meget kommunikation og gode ideer. Vi bliver for bureaukratiske.

Jeg som opstillet som kandidat hos LokalListen, har masser ideer til forbedret indsatser for ældreplejen og børn og unge, men som skrevet før, vil dialog med dem, der har fingeren i dejen være første prioritet.

Dialog på tværs og frembringer gode ideer og medindflydelse fra medarbejder, vil altid være vejen frem for et bedre arbejdssted for Faxe Kommunens medarbejdere og derved også en bedre service for Faxe Kommunes borgere.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.