Faxe Kommune har brug for almennyttige boliger

Fredag 22. oktober 2021 kl. 09:34

Faxe Kommune har brug for almennyttige boliger
Indlæg af: Jeannie Thorving Hansen, kandidat til Faxe Byråd, Socialdemokratiet, Søndre Jernbanevej 12, 2.tv. 01, 4690 Haslev
og
Christina Birkemose, byrådsmedlem og kandidat til Faxe Byråd, 2.viceborgmester, Socialdemokratiet, P.C. Davidsens Vej 12, 46 90 Haslev


Alle kommuner har brug for blandede boligtyper, her er Faxe kommune ingen undtagelse.

Faxe kommune har brug for flere almennyttige boliger, over hele kommunen. Nogle gange ændrer livet sig, og så er der brug for at kunne få noget at bo i. Som boligmarkedet har udviklet sig, ser vi nu en situation hvor der er lange ventetider på egnede boliger for ældre, der ønsker at gå fra en ejerbolig til en ældrevenlig, mindre lejebolig, og problemet findes over hele kommunen.

Resultatet bliver for en del indbyggeres vedkommende, at de er nødt til at flytte til en anden kommune, fordi det ikke er muligt at finde en egnet bolig i det lokalsamfund, hvor man har levet hele eller store dele af sit liv.

Også handicapvenlige boliger er en mangelvare, og i dele af kommunen har mennesker, der rammes af fysisk funktionsnedsættelse reelt ikke mulighed for at vælge, hvor de vil bo. De tvinges til at flytte til en anden by inden for vores kommune, end der hvor de har deres familie og venner, fordi der ikke findes en egnet bolig i deres lokalsamfund.

Også familier rammes af problemet med mangel på lejeboliger og et ejerboligmarked i kraftig stigning: Ved samlivsbrud står enlige forældre med samme problematik som ældre og mennesker med handicap, det er særdeles vanskeligt at finde en bolig i nærområdet, tæt ved børnenes skole og kammerater.

Manglen på almennyttige boliger er alvorlig, og er én af de mange arbejdsopgaver, vi vil tage fat på at løse med det samme, hvis vi bliver en del af byrådet i Faxe kommune.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.