En vigtig politisk stafet gives videre

Torsdag 21. oktober 2021 kl. 08:56

En vigtig politisk stafet gives videre
Kathrine-Monsrud-Ekelund. Privat foto

Indlæg af:
Kathrine Monsrud Ekelund, Rødvigvej 25, Faxe, regionskandidat, Region Sjælland.
Og Erling Hugger Jakobsen, Elmeparken 24, Haslev, formand, Socialdemokratiet Haslev og Omegn.


For fem uger siden holdt Kræftens Bekæmpelse Stafet for Livet, hvor mange danskere gik og løb på Midtsjællands Gymnasium i Haslev.

Her deltog Socialdemokratiets regionskandidat fra Faxekredsen. Nu er det igen tid til stafet og denne gang er det kapløbet mod det nye regionsråd, hvor den 49-årige Kathrine Monsrud Ekelund er opstillet som kandidat for Faxekredsen, der dækker de fire socialdemokratiske partiforeninger i Faxe og Stevns kommuner.

Den politiske stafet overdrages af partiforeningsformand Erling Hugger Jakobsen, som er den seneste politiker, der lokalt har været repræsenteret i regionsarbejdet.

Erling Hugger Jakobsen sad i Region Sjællands regionsråd 2009-2013 og har derudover en imponerende karriere på 16 år som amtspolitiker bag sig.

Det var ved kommunalreformen i 2007, at Lars Løkke nedlagde amterne og man fik regionerne i stedet.

Desværre fulgte flere af opgaver fra amterne ikke med og nogle af dem, herunder handicapområdet, ser Kathrine Monsrud Ekelund gerne komme tilbage.

Det samme gælder flere opgaver indenfor miljø, uddannelse og kultur, ligesom vi allerede er i gang med at opgradere det regionale sundhedsberedskab.

Coronasituationen viste, hvor vigtig det er at kunne arbejde sammen i større regionale sammenhænge og generelt er de stærke samarbejder på tværs helt afgørende.

Det gælder især indenfor psykiatrien hvor dobbeltdiagnoser og misbrugsbehandlingen vil få et løft, hvis det kommer under Region Sjælland.

Det sidste ønske er også en tilbagerulning af en reform, nemlig erhvervsfremmereformen fra 2018, hvor den daværende erhvervsministeriet Brian Mikkelsen flyttede vækst og erhvervsudvikling ud af regionerne og lagde arbejdet i kommunerne og midlerne i den statslige erhvervsstyrelse.

Samtidig blev de regionale vækstfora nedlagt og her sad Kathrine Monsrud Ekelund ellers for lønmodtagerne sammen med fæller fra fagbevægelsen.

Det er ganske enkelt blevet noget værre hø efterfølgende siger Kathrine, der ikke lægger skjul på at metaforerne fra landlivet kommer fra hjertet og fra hverdagen.

Vi havde unikke samarbejder på kryds og tværs mellem erhvervsorganisationer, fagforbund, uddannelsesinstitutioner, region og kommuner i den regionale erhvervsudvikling.

Vi skal have de midler og muskler tilbage igen. Det fortjener regionens mange partnere, når vi skal drive og udvikle bedre sundhed nær borgerne og styrke vores virksomheder, både regionalt og internationalt med den nye Femernforbindelse.

Erling Hugger Jakobsen, der er formand for partiforeningen Socialdemokratiet i Haslev og Omegn, bakker op om Kathrines visioner og glæder sig til at se den lokale kandidat trække i arbejdets tøjet når det nye regionsråd går i gang fra 1. januar.

Nu skal vi have Kathrine valgt, så vi kan holde fast i det socialdemokratiske formandskab. Det har været forbilledligt under Heino og Kathrine bliver en perfekt makker til den socialdemokratiske regionsgruppe.

Erling Hugger Jacobsen minder om at det er afgørende at man får stemt personligt og her falder valget, for hans eget vedkommende, helt naturligt på Kathrine Monsrud Ekelund.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.