Kapacitetsudfordringer på børneområdet

Onsdag 20. oktober 2021 kl. 13:30

Kapacitetsudfordringer på børneområdet
Kenni Lars Rasmussen

Indlæg af:
Kenni Lars Rasmussen, spidskandidat for Radikale Venstre i Faxe, Lysholm Alle 44, Haslev.
Og Anne Fiil Winther, Nymarksvej 4,
Kongsted, 4683 Rønnede
kandidat for Radikale Venstre i Faxe.


Vi glæder os over det baby- og tilflytterboom, som kommunen har oplevet igennem de senere år.

Desværre lader det til, at fingeren på pulsen ikke har været placeret korrekt, og der ikke er blevet handlet på de mange advarsler om kapacitetsudfordringer på børneområdet, som både forældre og den pædagogiske ledelse begyndte at pippe om allerede tilbage i 2012.

Det vidner om, at der er nogle instanser, som ikke taler ordentligt sammen.

I dag udspiller der sig lidt af en farce. Midlertidige pavilloner er sat op - igen igen.

Desværre har der ikke været styr på de påkrævede sikkerhedsgodkendelser, så vuggestuebørn har nu i en måned, taget turen i bus til lånte lokaler i Dalby, for så at vende tilbage til Møllen 15.30.

Det er Radikale Venstre i Faxes overbevisning, at vi i dag ikke havde stået i dette menageri, hvis kommunen havde handlet med rettidig omhu og lyttet til de mennesker, som faktisk oplevede en virkelighed, hvor der blev opskrevet flere børn, end der reelt var kapacitet til.

Radikale Venstre i Faxe ønsker, at pavillonerne (som historisk set har det med at gro fast) rives ned og erstattes af tidssvarende bygninger.

Indtil disse er etablerede, kunne vi passende anvende nogle af de tomme bygninger i kommunen til formålet.

Hvis vi fortsat skal være en attraktiv kommune for tilflyttere, skal vi følge med udviklingen og være væsentligt mere proaktive end i dag.

Sylter vi netop dét område, risikerer vi at blive sorteper, når nuværende og kommende børnefamilier, ser på et nyt sted at slå sig ned.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.