Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen

Onsdag 20. oktober 2021 kl. 09:44

 Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
Peter Vilson. Privat foto

Indlæg af:
Peter Vilson
Skovvang 12, Haslev
Nummer 7 på den Socialdemokratiske liste

Alle ved at der vil mangle fagligt uddannede unge mennesker i Danmark i løbet af meget kort tid.

Faxe Kommune har derfor alletiders chance til at være med til at løse denne opgave. I dag vælger alt for mange elever i 9. klasse at forsætte på en af de gymnasiale uddannelser.

Det opfattes ofte som det sikre valg og er i virkeligheden blot en udskydelse af det endelige valg af uddannelse.

Haslev Efterskole er et initiativ, der vil oprette en efterskole med fokus på ”kloge hænder og praktiske hjerner”.

Skolen vil give eleverne mulighed for at afprøve forskellige faglige discipliner, som forhåbentlig kan åbne elevernes øjne for de mange muligheder, der ligger i en håndværksmæssig uddannelse.

Da Håndværkerhøjskolen har mange flere kvadratmeter end Haslev Efterskole vil kunne bruge, bør Faxe Kommune i samarbejde med efterskolen finde anvendelse for de overskydende arealer, eksempelvis til voksenuddannelser i kommunen eller kreative aktiviteter for borgerne i Haslev.

Jeg vil derfor arbejde for, at Haslev Efterskole bliver en realitet.

Heldigvis er tankerne om at udstykke Håndværkerhøjskolen til boliger stoppet via den vedtagne lokalplan for området. Så nu handler det om at hjælpe skolen i forhandlingerne med EUC-Sjælland om køb af den gamle Håndværkerhøjskole.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.