Danseduo vandt EM

Onsdag 20. oktober 2021 kl. 07:45

Danseduo vandt EM
Oscar Stahlfist og Valdemar Jakobsen laver selv deres koreografi og går meget op i, at der skal være humor i deres dans. Foto: Peer Rasmussen

Valdemar Jakobsen, der bor i Terslev, og hans makker Oscar Stahlfist fra Greve vandt EM i Electric Boogie.Terslev/Greve: Gennem efterhånden fem år har de to knægte, nu snart unge mænd, 14-årige Valdemar Jakobsen fra Terslev og 15-årige Oscar Stahlfist fra Greve, dannet duo i gruppen Nuke_N_Sive i dansekategorien electric boogie.

De to var blevet venner i en danseskole i Solrød og fandt sammen i en pause under en turnering, hvor de satte et show sammen, som de så vandt stævnet med.

Senere er det gået slag i slag med blandt andet deltagelse i Danmark har Talent samt europamesterskabet og verdensmesterskabet i 2019.

Meget træning

Ovenpå corona-nedlukning er der så småt kommet gang i verden igen, og derfor begyndte konkurrencerne også igen for Valdemar Jakobsen og Oscar Stahlfist.

– Vi deltog i danmarksmesterskabet, som vi vandt, og var dermed kvalificeret til EM. Normalt er der tre kvalifikationsrunder til EM, men netop på grund af corona, var der kun en denne gang, og det var altså DM, fortæller Oscar Stahlfist.

– Fra DM til vi skulle deltage i EM gik der cirka en måneds tid, hvor vi kunne pudse formen af. Selve EM blev holdt i Wrocław i Polen fra den 9.-12. september. Vi havde en koreografi, som manglede noget teknisk og vi ville gerne have noget humor ind i showet, uddyber han.

– I fasen op til EM trænede vi meget sammen og også hver for sig. Vi fik mulighed for at bruge dansesalen i Solrød ekstra meget i den periode, hvor vi var der alene, indskyder Valdemar Jakobsen.

Sejr i Polen

Ved EM i Wroclaw deltog der fem duoer i kategorien electric boogie, og det var med en vis spænding, at Valdemar Jakobsen og Oscar Stahlfist stillede op.

– Vi skulle blandt andet dyste mod nogle ret dygtige svenskere. Svenskerne har domineret denne gren, så vi var spændte, men ikke nervøse. Vi forberedte os på finalen ved blandt andet at danse overfor hinanden, for vi synes ikke kun, at man skal forberede sig mentalt, fortæller Oscar Stahlfist.

– Ved EM foregår det sådan, at der først er en præsentationsrunde på et minut, derefter er der en individuel runde for duoerne, også på et minut, inden konkurrencen bliver afsluttet med en runde, hvor alle duoerne på gulvet, forklarer Valdemar Jakobsen.

– Der var dommere fra forskellige lande, og man ser ikke sine karakterer. Placeringerne bliver nævnt ved, at der bliver talt ned. Da vi så ikke var nævnt som nummer to, kunne vi jo godt regne ud, at vi havde vundet. Vi blev helt vilde. Det var en dejlig følelse at stå øverst på skamlen og synge med på Der Er Et Yndigt Land, supplerer Oscar Stahlfist med stolthed i stemmen.

SN-Brød: De to unge mennesker fortsætter med at danse sammen og håber selvfølgelig også på at kunne vinde VM, men det skal helst være på et tidspunkt, hvor der er mange deltagere. Sådan er det ikke i øjeblikket, så derfor deltager de ikke i VM i år.

Valdemar Jakobsen håber på at komme til at leve af at danse, mens Oscar Stahlfist hellere vil have et job i erhvervslivet.

Både Valdemar Jakobsen og Oscar Stahlfist deltog også i solokonkurrencen i electric boogie ved EM. Valdemar vandt bronze, mens Oscar blev nummer 7.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.