Ros til Mikkel Dam

Tirsdag 19. oktober 2021 kl. 13:23

Ros til Mikkel Dam
Allan Tirsgaard. Privat foto

Indlæg af:
Allan Tirsgaard, Røn Alle’ 2-4, Haslev
Kandidat til KV21 + RV21 Det Konservative Folkeparti

Roses den, som roses bør. Mikkel Dam adresserede i for nylig på byrådsmødet, at han ønsker det muligt for en specifik privat skole at bussen skulle medtage børn fra andre byer.

Et flot forslag, som blev sendt til administrationen for videre behandling.

Personligt vil jeg opfordre administrationen til at undersøge det lidt mere, end dette begrænsede område – herunder om man kunne gentænke hele vort kommunale setup.

Kort inden sommerferien kom det frem, at skulle vores kommunalt finansierede busser billetfrie, vil det medføre godt et par millioner i manglende billetindtægter.

Dette ud af en samlet omkostning på godt 14 millioner kroner.

Kommuner, blandt andet Ikast Brande, Hedensted, Norddjurs, og senest enkelte ruter i Slagelse, har gjort busserne billetfrie og har fundet ud af, at den administration og det billetsystem som man ellers skulle have, kostede mere end billetindtægterne – så det kan give en bedre økonomi generelt.

Kort sagt, hvor meget skal Movia have for at administrere billetindtægt + ruteplanlægning.

Det er godt for kommunen, som vi kan binde bedre sammen. Det er godt for klimaet. Det giver mening for dem, som skal benytte busserne.

Vi har en unik mulighed for at flytte personer over i den kollektive transport.

Tænk, om vi kan blive den første kommune på Sjælland, som indfører billetfrie busser.

Det er faktisk en god forretning at tænke grønt.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.