Flertal, som ikke er et flertal

Tirsdag 19. oktober 2021 kl. 10:14

Flertal, som ikke er et flertal
Indlæg af:
Jens Dandanell, Gisselfeldvej 1A, Haslev

Den 14. oktober fik Faxe Kommunes byråd gennemført kommuneplan 2021-2033 med stemmerne 14 for og 11 imod.

En af uenighederne er den omtalte østlige omfartsvej omkring Haslev, som i kommuneplanen har et reservationsområde.

Men er der et faktisk flertal for den østlige omfartsvej?? To af Venstres politikere er ikke tilhænger af vejen, men er med i en konstitueringsaftale, der forhindrer dem i at stemme anderledes end de ønsker.

Det er ærgerligt for demokratiet, at det enkelte partimedlem ikke må stemme for sin overbevisning.

Ydermere er det med undren, at der i afstemningen og debatten fra flertalsgruppens side ikke er taget højde for de naturundersøgelser, som Faxe Kommune selv har fået foretaget og modtaget via Rådgiverfirmaet Sweco.

Naturrapporterne fortæller, at der er fredede dyrearter, som er fredet ved EU lovgivning (Habitats direktivet bilag II+IV), samt vilde orkidéer som er totalfredet i Danmark (disse kan ikke tåle, at blive flyttet uden de dør).

De dyrearter, der er fundet, er springfrø og otte arter flagermus.
Desuden er der i området fundet stor vandsalamander, flere sjældne insekter og fuglearter. Disse er ligeledes beskyttede arter (også flere af disse er beskyttet af ovennævnte EU-direktiv).

Trods Faxe Kommune byråds flertalsgruppe er blevet orienteret om dette, har de alligevel valgt at lade som ingenting.

Miljøstyrelsen har bedt Faxe Kommunes forvaltning, om at tage højde for ovennævnte EU beskyttede arter. Dette er beklageligvis ikke sket.

Når vores kommune ikke vil tage ansvar og ikke passer ordentligt på den fredet natur, vil det blive katastrofalt for de kommende generationer.© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.