Foredrag med Iceman

Søndag 24. oktober 2021 kl. 11:45

Foredrag med Iceman
Anders "Iceman" Hofman holder foredrag i Kulturnariet

Anders "Iceman Hofman holder foredrag i Kulturnariet.

Haslev: Haslev Kulturgruppe arrangerer et spændende foredrag med Anders Hofman den 3. november klokken 19 i Kulturnariet.

Anders Hofman gennemførte den vanvittige ironman på Antarktis: ”Project Iceman: Et projekt med et særligt formål“.

Anders Hofman stammer fra Bråby ved Haslev og i februar 2020 gennemførte han en ironman-distance på Antarktis og han er den første i verden, der har svømmet, cyklet og løbet en ironman på dette kontinent.

Rækker langt

Iceman-projektet rækker imidlertid langt ud over ham selv.
Det var ikke småting, Anders Hofman måtte gå igennem for at nå i mål med Project Iceman. Et projekt som han har forberedt sig på i flere år. Visse ting kan man imidlertid ikke styre, og vejret viste sig at blive den største udfordring undervejs.

To års intensiv træning forberedte Anders til ironman-distancen på Antarktis. Træning som blandt andet indebar løbetræning i minus 40 grader i en frysecontainer, et maraton i Grønland og svømning i isvand ved Svalbard.

På trods af, at Anders Hofman var forberedt til fingerspidserne, var kulden og smerten, som han måtte kæmpe mod, en endnu større udfordring end ventet.

Antarktis viste sig fra sin mest brutale side, mens projektet stod på. Turen var derfor endnu mere voldsom og udfordrende for Anders og hans team, end de nogensinde havde forestillet sig.

Anders blev presset til det yderste såvel fysisk som mentalt med 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb i minus to grader koldt vand, fygende sne og frysende blæst.

På trods af at hans krop og psyke var presset til maksimum, og han havde en følelse af, at det aldrig ville slutte, så formåede Anders alligevel at klare skærene og gennemføre sin Iceman.

Undervejs var de fanget i en snestorm og måtte søge ly samt sætte projektet på hold i 27 timer. Alt i alt tog det 72 timer, 54 minutter og ni sekunder, før Anders var i mål.

Ikke lade sig begrænse

Spørgsmålet er, hvorfor man vil udsætte sig selv for så stor en udfordring. Hvad er formålet? Projektet rækker langt ud over Anders selv, for svaret er, at han gerne vil inspirere til, at vi ikke lader os begrænse af andre menneskers mening og accept.

At bryde med sine begrænsninger og sætte samt jagte vilde mål er omdrejningspunktet, når Anders Hofman holder foredrag.

Det tager udgangspunkt i hans egen inspirerende historie. Han fortæller blandt andet om at gøre det, der aldrig er blevet gjort før og forklarer, hvad det reelt betyder, at begrænsninger blot er opfattelser.
Billetter til foredraget kan købes på https://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=14849709.
Man skal nok skynde sig at købe en billet. Man kan også vælge at prøve lykken ved at deltage i konkurrencen (på Facebook-siden Haslev Kulturgruppe) om at vinde to billetter.
Hvis man vinder, får man selvfølgelig pengene tilbage for allerede købte billetter.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.