Alex T. Jørgensen er død

Mandag 18. oktober 2021 kl. 08:57

Alex T. Jørgensen er død
Alex T. Jørgensen

Farvel Alex. Veteranbussen UD i DET BLÅ & Gutterne-i-Alex-Garage i Haslev har mistet deres ven og mentor. Alex T. Jørgensen døde torsdag den 14.oktober på Køge Sygehus 81 år gammel.

Han tilhørte ældrestyrken - og hans viden om bussen var enorm. Han var dens faste mekaniker, siden den i 1973 kom til Haslev. Siden 4. oktober 2018 har vi sammen med Alex arbejdet på at totalrenovere Bedfordbussen ’UD i DET BLÅ’ årgang 1959.

Vi har brugt hans værksted, spist sammen med ham og Else i deres køkken og haft hyggelige og sjove stunder i stuerne igennem de sidste 3 år. Hans råd og vejledning var afgørende for at nå i mål med dette projekt. Vi er næsten i mål. Alex' styrke, viden og gode humør vil blive savnet. Hvor ville vi ønske, at han kunne se det færdige resultat. Men vi glædes over, at vi, Alex-Else-Uffe-Kennet-Torben-Henrik-og-Jan/Gonz, nåede at mødes mandag den 4.oktober 2021 i Alex og Elses stue på 3-årsdagen for starten på dette vilde projekt.

Her var humøret højt, og vi skålede i champagne og ønskede hinanden tillykke med alt det, som vi indtil nu i fællesskab havde nået med at genskabe den postkasserøde bussen med de smukke former. En bus, der er kendt og elsket af mange, og som har kørt i Danmark, Norge, Sverige, Finland, England og de fleste lande i Europa. Til Nordkap i Nord og til Middelhavet i Syd. Og Alex var der altid som bussens ’livlæge’ med hjælp og løsninger, når bussen og dens rejseselskab havde brug for det. Ofte via telefon fra udlandet.

Vi tænker på hans kone, Else, som altid var sammen med os i køkkenet. Hun var helt klart en del af dette bus-team. Det var deres hund Freja også, som altid kom os glad i møde, når vi trådte ind ad døren. Vi tænker på hans børn og familie. Ære være hans minde.

”Farvel Alex. Tak for alt, du gav til bussen siden 1973, til børn, unge, voksne og ældre i vores by Haslev. Danmarks smukkeste Stationsby og ’Byen-i-det-Grønne-med-den-Røde Bedfordbus UD i DET BLÅ.
Kære Alex, vi skal nok gøre bussen færdig. Vi fortsætter til den bliver Danmarks flotteste. Måske får den en international pokal, som den fik det i Tivoli København i 2004. Du fortjener dog den største pokal. Du er savnet og vil blive savnet!”

Kærlige hilsener Formanden for støtteforeningen ’Veteranbussen UD i DET BLÅ’ Jan Ivar 'Gonz' Jakobsen & Gutterne i Alex Garage: karetmager Uffe Bindzus, pladesmed Kennet Bindzus, tapetserer/møbelpolstrer Niels Jørgen Hansen, autolakerer Torben Hedegård, kasserer Henrik Christensen m.fl. Haslev mandag den 18.oktober 2021.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.