Guldhammer og Høirup på Møllegården

Tirsdag 19. oktober 2021 kl. 13:11

Guldhammer og Høirup på Møllegården
Mia Guldhammer og Morten Alfred Høirup. Privatfoto

Onsdag den 27. oktober kl. 19.00 spiller Mia Guldhammer, Morten Alfred Høirup og Mads Kjøller Henningsen på Møllegården, Eskilstrupvej 27 i Kongsted.


Morten Alfred Høirup har i 40 år været toneangivende på den danske folkemusikscene som musiker, komponist, musikjournalist og spillemand. Han har spillet traditionel dansk folkemusik over hele verden. Fra Australien til USA gennem de fleste europæiske lande. Han har modtaget ikke færre end ti Danish Music Awards, Spillemandsprisen og en række legater og andre prisen igennem sine foreløbig 40 år lange karriere.

Som søn af visesanger og kulsvier Fin Alfred er Morten vokset op med folkemusikken og spiller den med en selvfølgelighed og forståelse som er få forundt Når han spiller koncert på Møllegården i Rønnede har han sangerinde Mia Guldhammer og multi instrumentalist Mads Kjøller-Henningsen.

Sidstnævnte spiller til daglig med Lars Lilholt og sit eget prisvindende orkester Floating Sofa Quartet, men Mia Guldhammer som en af de få bærer traditionen omkring middelaldermusikken og ældgamle nordiske viser videre.

Billetter på billetto.dk og hos Kamma på Møllegården

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.