14 samlede skrald

Tirsdag 12. oktober 2021 kl. 10:46

14 samlede skrald
"Det grønne Netværk" hos Socialdemokrater i Rønnede, Dalby og Omegn samlede skrald. Privat foto

"Det grønne Netværk" hos Socialdemokrater i Rønnede, Dalby og Omegn samlede skrald.

”Det grønne Netværk” hos socialdemokrater i Rønnede, Dalby & Omegn havde arrangeret en ”Saml skrald og så vilde blomster” dag søndag den 10. oktober i Dalby.

Vejret viste sig fra sin bedste side og de 14 deltagere gik til den med stor energi, fremgår det af en pressemeddelelse.

Alle mødtes på Dalgården til fælles morgenmad og drog afsted til Karisevej i Dalby, bevæbnet med klare plastiksække, engangshandsker, gribetænger, refleksveste, hakkejern og masser af Honningurt frø.

- Vi havde søgt Faxe Kommune om tilladelse og havde fået lov til at gøre det på Karisevej, efter byskiltet i Dalby og indtil byskiltet i Karise. Så langt nåede vi dog ikke, vi fjernede skrald fra byskiltet i Dalby og indtil Druestrup Friskole, udtaler Marian Bratløv Christensen, som er formand for Socialdemokrater i Rønnede, Dalby & Omegn.

- Det var ikke småting vi fandt i rabatten på begge sider af vejen, udover tomme flasker og dåser, var der slikpapir, mælkekartoner, plastikposer, det meste af slidbanen på et dæk, en massonit plade, en stige og meget andet, tilføjer hun.

- Vi fik mange tilkendegivelser fra de bilister, der kørte forbi, mange dyttede og lavede ”tommel-up” , en flok cykelryttere kom med tilråb om at ”det var godt det vi gjorde, respekt for det”, det er rigtigt dejligt at få anerkendelse for det man gør, supplerer Marian Bratløv Christensen.

Da man var færdige med at samle skrald, kørte deltagerne tilbage til Dalgården, hvor vi sammen spiste varm hønsekødssuppe med flüte som tak for hjælpen.

På søndag den 17. oktober har partiforeningen planlagt en lignende aktivitet, denne gang i Rønnede, på Faxevej, hvor man har fået tilladelse til at samle skrald og så vilde blomster udenfor byskiltet i Rønnede og indtil byskiltet i Faxe.

- Hvis nogen har lyst til at være med, kan man sende en mail til marianbc@waoomail.dk og fortælle hvor mange man deltager, så vil der blive taget godt imod jer, erklærer Marian Bratløv Christensen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.