Ferieaktiviteter på Geomuseum Faxe

Torsdag 14. oktober 2021 kl. 14:44

Ferieaktiviteter på Geomuseum Faxe
Efterårsferie: På Geomuseum Faxe tilbydes i efterårsferien fossiljagt med guide, hvor der også vil være lejlighed til at få hjælp med at bestemme fund fra kalkbruddet.


Lørdag den 23. oktober bliver der afholdt Fossilernes Dag som afslutning på en rigtig god fossiljagtsæson. Her samles de forskellige amatørgeologiske foreninger på Kulturmuseum Øst på Rådhusvej i Faxe, og udstiller deres mange flotte fund fra årets fossiljagter. Du kan også tage din egen stensamling med og få hjælp til at bestemme dine fund. Her vil blandt andet museumsinspektør og formand for Danekræudvalget, Jesper Milan, være med til at vurdere fundne fossiler.

Hvis du selv har været på jagt i Faxe Kalkbrud kan du mandag til fredag i uge 42 få hjælp til bestemmelse af fossiler kl 13 til 13.30 og igen 16 til 16.30.

Kalkbrydertur
Igen i år tilbyder museet en guidet tur i ”Kalkens Rige”. Kom med på en spændende tur gennem 900 års kalkbrydningshistorie, når guiden tager dig med rundt i Faxe Kalkbrud mellem de store maskiner, der dagligt arbejder i det moderne kalkbrud.

Turen strækker sig over 3-4 km og varer ca. 2,5 timer. Den foregår onsdag den 20. oktober kl. 13.00 med start på Geomuseum Faxe. Bestil billetter på geomuseumfaxe.dk.

Fossiljagter
Der er fossiljagter i kalkbruddet hver dag, mandag til fredag, i efterårsferien med start kl. 11 og 14 og med start på Geomuseum Faxe. Desuden kan man få en ekspert til at vurdere det man har fundet i kalkbruddet. Det foregår kl. 13 til 13.30 og 16 til 16.30 på Geomuseum Faxe.
Billetter købes på geomuseumfaxe.dk

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.