Skolevalg på alle kommunens skoler

Fredag 8. oktober 2021 kl. 11:23

Skolevalg på alle kommunens skoler
Der diskuteres på livet løs. Foto: Chanda Sonne Bøgh Olsen

Skolevalg på alle kommunens skoler
Man skal sætte sig ind i meget, når man beskæftiger sig med valg. Her er det straffeloven. Foto: Chanda Sonne Bøgh Olsen
Statsminister Mette Frederiksen har udskrevet valg. Dog ikke til Folketinget, men skolevalg. Altså et valg hvor skoleelever stemmer som om det var til et folketingsvalg.


For første gang deltager alle Faxe Kommunes skoler i valget, og her er det Fælleselevrådet der har stået i spidsen for planlægningen af valget der finder sted den 14. oktober.

- Skolevalg er en god ide, da det giver os alle sammen mulighed for at prøve at gå i stemmeboksene, før vi skal ud og stemme til de rigtige valg. Det giver os også viden om demokratiet og de ting man skal gøre som borger i et demokrati, ligesom vi får viden om de forskellige partier. Derudover er det fedt, at vi i Fælleselevrådet får lov til at stå for planlægningen, siger Frederik Andersen.

Der har været masser af aktiviteter på skolerne, herunder også paneldebatter med ungdomspolitikere.

I onsdags var der gang i arbejdet og debatterne på Bavneskolen i Dalby, og her udtaler Mathilde Hansen:

– Det er ret fedt, at man kommer over på andre skoler og er sammen om det. Nogen kender til valg og andre kender slet ikke til det, så det er rigtig godt, at alle får en viden om det, så vi er klar til vi rigtig skal stemme.

– Det er godt for at få børnenes perspektiv på tingene. Det virker som om, at børnene bliver involveret mere. Vi lærer meget af de her mærkesager, så vi kan bruge det når vi selv skal stemme og i det hele taget på vores langsigtede syn på tingene, lyder det fra Lucas Andreas Geckler.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.