En borgmesterkæde for en ringvej

Torsdag 7. oktober 2021 kl. 14:36

En borgmesterkæde for en ringvej
Indlæg af:
Birgitte Sørensen
Skovvang 22
4690 HaslevDebat: Det klinger hult, når flertalsgruppen siger, at deN ønsker nordvendte ramper, og samtidig modarbejder dette.

For ramperne bliver ofret i et politisk spil, hvor borgerne i Faxe Kommune er de største tabere, fordi Østlig Ringvej handler om magt og personlige interesser efter KV21.

Folk glemmer, at Østlig Ringvej er et resultat af en konstitueringsaftale i 2019 og IKKE af de trafikale forhold i Haslev.

DF smed ringvejen på bordet under budgetforhandlingerne, og den var et ultimativt krav, hvis de skulle pege på Ole Vive som borgmester efter valget.

Det er vigtigt at forholde sig kritisk til de faglige grundlag, der er i Trafikanalyserne fra 2015 og 2020.

Aktindsigtsmateriale viser, at der er foretaget en række til- og fravalg, der gør at, etablering af henholdsvis nordvendte ramper og ringvej ikke kan sammenlignes.

Desuden er der udeladt resultater, der havde nuanceret beslutningsgrundlaget. Derfor afspores den offentlige debat hurtigt i forhold til såvel resultater og vurderinger i begge rapporter.

Flertalsgruppen har senest modsat sig, at pendlere fra Haslev eksplicit tilføjes i kommuneplanen under nordvendte ramper, selvom jeg har gjort opmærksom på vigtigheden i signalværdien over for Vejdirektoratet.

Det interessante er jo, at ramperne løser udfordringen med den tunge trafik i Haslev og kan aftage stort set de samme trafikanter som Østlig Ringvej.

Der er store trafikale udfordringer i Rønnede, og derfor kan man undre sig over, hvorfor Østlig Ringvej overhovedet er på budgettet.

Hvordan kan vi stole på politikere, der sætter egne interesser over kommunens, når der indgås aftaler?

I store anlægsspørgsmål sætter partierne normalt medlemmerne fri, når der skal stemmes, hvorfor er det ikke tilfældet i sagen om Østlig Ringvej?

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.