Mød ægte fossiljægere på Kulturmuseet

Mandag 18. oktober 2021 kl. 10:44

Mød ægte fossiljægere på Kulturmuseet
Lørdag den 23. oktober kan du møde mange fossiljægere og få vurderet dine egne fund af eksperter. Foto: Østsjællands Museum

Faxe: Lørdag den 23. oktober har du en enestående mulighed for at dykke ned i en verden af fossiler, når Kulturmuseum Øst på Rådhusvej 2 samler fossiler, fossiljægere og eksperter til en hyggelig dag i fossilernes tegn.

Der vil være åbent i museumsbutikken, der står klar med spændende bøger og forfriskninger.

Museumsinspektør på Geomuseum Faxe, Jesper Milán, der er aktuel med en bog om de fossiler vi kan finde i Danmark, vil være til stede og klar til at tage en snak om fortidens dyr og planter.

Årets fossiljagt-sæson er nu ved at være ovre og det fejrer vi på Østsjællands Museum ved at afholde Fossilernes Dag. Også sidste år blev dagen fejret med stor succes. På dagen bliver museet invaderet af amatørgeologer og repræsentanter fra de lokale amatørgeologiske foreninger, der hver har en stand hvor de viser deres allerflotteste fund fra Faxe Kalkbrud, Stevns Klint og resten af Danmark frem.

Det vil også være muligt at få bestemt dine egne fund, så har du sten eller fossiler liggende du ikke ved hvad er, så tag dem endelig med og få dem bestemt af eksperterne. Museumsinspektør og formand for Danekræ udvalget i Danmark, Jesper Milàn, vil være på pletten hele dagen til at bestemme fossiler og til at fortælle om, hvilke fossiler man kan være heldig at finde i vores eget lokalområde.

Det foregår på Kulturmuseum Øst, Rådhusvej 2, Faxe lørdag den 23. oktober kl. 10 til 17. Der tages entre.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.