Godt igennem corona

Torsdag 7. oktober 2021 kl. 10:02

Godt igennem corona
Christina Krogh er kommet godt igennem corona, og har efterhånden fået så mange klienter, at hun forhåbentlig snart kan leve af det. Foto: Peer Rasmussen

Christina Krogh er kommet godt igennem corona med hendes virksomhed.

Faxe Ladeplads: Nu, hvor alle restriktioner er ophævet i forbindelse med corona, er der igen mange klienter hos Christina Krogh, der er indehaver af Strandhøjgaard Akupunktur og Sygeplejeklinik på Strandhovedvej 24 A.

- Corona var, som for så mange andre behandlere, hård for min klinik og kunderne. I den første nedlukning i foråret 2020 måtte jeg lukke, men kunne få del i hjælpepakkerne. I den anden store nedlukning kunne jeg faktisk holde åbent, fordi jeg, via min uddannelse som sygeplejerske, har en sundhedsfaglig autorisation. Derudover kunne jeg også holde skruen oven vande, fordi jeg kunne tage vagter som sygeplejerske. Den sikkerhed har jeg jo stadig. Generelt er min klinik kommet godt igennem corona, så jeg klager ikke, fortæller hun.

- Jeg er næstformand i foreningen Sundhedsfaglige Akkupunktører, som jeg selv har været med til at grundlægge, og her kunne jeg få råd og vejledning. Nu, hvor samfundet er åbent igen, kan jeg godt mærke, at der kommer flere kunder. Jeg er halvt hollænder, og jeg vil gerne tage yderligere uddannelse i landet i forhold til hømopatien, nu hvor muligheden er der igen. Jeg har blandt andet arbejdet i et lægehus i Holland, hvor man bruger hømoptati. For mig er det vigtigt hele tiden at uddanne mig videre, siger Christina Krogh.

20 års jubilæum

Christina Krogh kunne den 5. september 2020 markere, at hun havde afsluttet sit første kursus og dermed kunne tage kunder ind i klinikken, som hun har i boligen på Strandhovedvej.

- I klinikken har jeg akupunktur og er uddannet klassisk hømopat. Jeg er opvokset med hømopati, så jeg har altid haft den alternative behandling inde på livet. Hømopati kan bruges til at stimulere kroppen til at helbrede sig selv, og det har jeg altså altid fundet interessant. Uddannelsen som klassisk hømopat er en af de seneste, jeg har taget, fortæller hun.

- Når jeg begyndte på disse uddannelser, var det fordi jeg som sygeplejerske godt kunne se, at folk fik mange bivirkninger af medicinen. På Psykiatrisk Hospital i Nykøbing Sjælland Sygehus gav man dengang akupunktur til patienterne, og det syntes jeg var vildt spændende. Jeg boede deroppe en periode, mens jeg tog uddannelsen som akkupunktør, og jeg kunne se, hvilken god effekt behandlingen havde på patienterne. Jeg blev færdig som akkupunktør i 2004 og mens jeg var sygeplejerske på Sct. Hans Hospital, fik jeg indført behandlingen dér, mens jeg var på en forskningsuddannelse, tilføjer Christina Krogh.

Efterfølgende uddannede hun sig som kognitiv terapeut og metakognitiv terapeut, som hun bruger som supplement til klienterne i klinikken.

Vil leve af det

Christina Krogh gennem alle årene arbejdet på deltid som sygeplejerske, men efterhånden er der kommet så mange klienter i klinikken, at hun er tæt på at kunne leve fuldt ud af det.

- Der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil arbejde på fuld tid her i klinikken. Jeg holder meget af den fleksibilitet, det giver at kunne arbejde hjemme, Jeg er jo tredje generation her på Strandhøjgaard, så på den måde er det også rart, at jeg har klinikken i eget hus, fortæller hun.

- Mange af de klienter, som kommer til mig er på den ene eller anden måde opgivet af sundhedssystemet. Det er derfor en ekstra stor glæde for mig, hvis jeg kan hjælpe disse mennesker.

Af Peer Rasmussen

Fakta

Christina Krogh har plads til to klienter ad gangen i klinikken.

Som en del af foreningen Sundhedsfaglige Akkupunktører, bliver Christina Krogh akkrediteret af Sundhedsstyrelsen, som kommer ud og kontrollerer forholdene.

Man kan læse mere på www.strandhoejgard.com, hvor man i øvrigt også kan bestille tid.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.