Det er konernes skyld

Onsdag 13. oktober 2021 kl. 11:23

Palle Peter Petersen og Kim Bøwig i gang med kartoffelskralderiet. Foto: Torkild Svane Kraft

En stor flok mænd hygger sig i kirkens madklub, men det var deres koner der fik dem til at komme...


Haslev: Der er vist noget om det der med at mænd skal have et spark, for at komme ud og være lidt aktive og møde andre mennesker. Efter endt arbejdsliv er der alt for mange mænd, der kommer til at holde lidt for meget af sofaen.

Det vidste Anette Hinge godt. Hun er kirke- og kulturmedarbejder i Haslev Kirke og fik ideen til at lave en madklub for mænd, og kom i den forbindelse i kontakt med Peer Svendsen fra Mænds Mødesteder - og så startede de en madklub for mænd.

Klubben har nu fungeret i nogle uger og har omkring 10 medlemmer, der mødes hver anden mandag i kirkehuset - men der er plads til flere, så har du lyst til at være med, så kan du ringe til Peer på telefon 2575 4343 og høre mere om madklubben.

En dejlig duft af mad - og hygge
Da Haslev-Faxe Posten ankom til kirkehuset duftede herligt af mad. I ovnen var der et par glaserede skinker som Jørgen Bradsted holdt godt øje med. Et par andre var i gang med at skrælle kartofler - både dem der skulle være hvide og den der skulle brunes - og et par andre var i gang med at lave grønlangkål, alt imens der også blev dækket bord.

Stemningen var god. Der blev drillet lidt og ført gode samtaler om stort og småt.

– Vi har det rigtig hyggeligt, fortalte Kim Bøwig, og tilføjer at det naturligvis var hans kone der havde taget fat i ham, fordi hun syntes han ville have godt af at komme ud og møde andre mennesker. Og det havde hun helt ret i, siger Kim med et stort grin.

– Min kone så en omtale af madklubben i avisen, og prikkede lidt til mig, og så meldte jeg mig til madklubben, fortæller Palle Peter Petersen - og det prik har han været rigtig glad for.

– Vi flyttede her til Haslev tidligere på året, så at komme her i madklubben er en rigtig god måde at lære andre mennesker at kende. Min kone er uddannet kok, så det er ikke for at lære at lave med, eller få noget godt mad, at jeg kommer. Det er udelukkende for at møde andre mennesker.

Og meningen med madklubben er da heller ikke at man skal lære at lave mad. Meningen er at være sammen med andre mennesker - at man så får nogle fif med hensyn til madlavning, er vel det man kalder en god sidegevinst.

Anette Hinge fortæller at det koster 40 kr. pr. gang at være med i madklubben, og at klubben har fået økonomisk hjælp fra Rotary, Lions Club og Odd Fellow.

Var det noget for dig at være med så tag telefonen og ring til Peer Svendsen på 2575 4343.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.