Hør om arbejdet i krigsforbryderdomstolen

Onsdag 13. oktober 2021 kl. 11:35

Hør om arbejdet i krigsforbryderdomstolen
Ib Ketler holder foredrag i Dalgården om et liv ud over det sædvanlige. Foto: Svend Knudsen
Rønnede: De Danske Forsvarsbrødre Kongsted og omegn inviterer alle til et spændende foredrag i Dalgården i Kongsted torsdag den 28. oktober l. 19.30.

Det er nemlig lykkedes forsvarsbrødrene at få Ib Ketler til at komme forbi og fortælle om sit liv - et liv der har budt på oplevelser og arbejdsopgaver langt ud over det sædvanlige. Fra maskinarbejder til Rigspolitiet og den internationale krigsforbryderdomstol.

Ib Ketler er udlært maskinarbejder, værnepligtig maskinkorporal i Søværnet, korporal på Cypern hold VII 1967, ordenpolitiet 1968 til 1976, fingeraftryksspecialist ved Rigspolitiet 1976 til 2004. Desuden var Ib Ketler udsendt til Kosovo i august 1999 for Krigsforbryderdomstolen i Haag.

Under foredraget vil Ib Ketler fortælle hvordan det var at arbejde i det tidligere Jugoslavien, og at være en del af det danske kriminaltekniske hold, som efterforskede krigsforbrydelser for tribunatet i Haag.

Men han vil også fortælle om fingeraftryk - hvad det er, hvordan det bruges, og om hvordan det var at arbejde i Rigspolitiet i den landsdækkende fingeraftrykssektion. Gennem ikke mindre end 27 af sine 35 års virke i politiet var han fingeraftryksekspert.

Frede Olsen, der er formand for Forsvarsbrødrene i Kongsted, fortæller at alle er velkomne til foredraget. Det er altså ikke kun for medlemmer. I pausen serveres der kaffe og det koster kun 30 kr. at komme til foredraget i Dalgården, Thujavej 19, Kongsted.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.