Rødt bud på budget

Fredag 1. oktober 2021 kl. 13:36

Rødt bud på budget
Camilla Meyer (S), Ivan Flændsdal (SF) og Nadia Bruun Thurø har fremlagt et alternativt budgetforslag

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har præsenteret deres bud på kommunens budget.

De tre partier forlod den 13. september budgetforhandlingerne og står som konsekvens heraf uden for budgetaftalen for 2022-2025, når budgettet stemmes igennem ved byrådsmødet 14.oktober.

De tre partier har derfor udarbejdet et alternativt budgetforslag. Et budget uden omfartsvej og rammebesparelser og med fokus på at sikre velfærden.

– Faxe Kommunes økonomi er hårdt presset. Selv om vi dropper omfartsvejen og derved får råd til både daginstitution i Rønnede og fortsat arbejde henimod en ny daginstitution i Haslev, kommer vi ikke uden om besparelser på driften på mindst 30 mio. kr. Vi prioriterer samtidig at styrke velfærden og at udvikle kommunen, skriver partierne i en pressemeddelelse.

I deres budget er der ikke reduceret i pengene til dækning af øgede udgifter til aftalte lønforhøjelser og prisstigninger på varer.

– Vi vil ikke sende aben videre til kommunens ledere. De skal ikke stå med ansvaret for at finde personalereduktioner for i omegnen af 10 mio. kr. Et beløb svarende til mindst 25 årsværk, hvis arbejde de tilbageværende kolleger skal løbe stærkere for at nå. Den service, borgerne oplever, skal ikke forringes yderligere som følge af færre medarbejdere, skriver S, SF og Ø.

I det alternative budgetforslag friholdes ældreområdet for besparelser, samtidig med at der afsættes en bufferpulje til det hårdt pressede område. Til de unge afsættes der penge til drift af et ungehus, et håndboldakademi i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og foreningsliv.

– Derudover vil vi afprøve mulighederne for et digitalt uddannelsessted i Faxe, så man i højere grad kan deltage i videreuddannelse fra sit lokalområde, lyder det i pressemeddelelsen.

Men besparelser kommer man altså ikke udenom, men de skal lægges så langt fra borgerne som muligt, mener de tre partier, og peger på at reducere direktionen i kommunen fra tre til to personer, og tilpasse antallet af centerchefer - og endelig en forsinket genbesættelse af vakante stillinger.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.