Hermed svar på Lars Folmanns læserbrev bragt på faxenyt.dk

Torsdag 30. september 2021 kl. 15:04

Hermed svar på Lars Folmanns læserbrev bragt på faxenyt.dk
Ole Vive. Arkivfoto

Indlæg af:
Borgmester Ole Vive (V)

Under overskriften "en teknisk forvaltning i frit fald", retter Lars Folmann en skarp og også alvorlig kritik af administrationen i vores kommune.

Jeg synes, det er ærgerligt, at du i denne sammenhæng har behov for at beskrive kommunalt ansattes arbejde som illoyalt.

Faktuelt er der her tale om, at vi som kommune alene har oplyst Miljøstyrelsen om, at de er myndighed på Østbane-projektet inklusiv de to delprojekter, når nu skinnerne løber gennem tre kommuner.

Man kan fristes til at sige, at vi alene har påpeget det åbenlyse, og det som lovgivningen klart siger om den slags store anlægsprojektet. Det er ikke sådan set ikke illoyalt. Det er fagligt korrekt og ordentligt!

Den skrivelse til Miljøstyrelsen og til bygherrerådgiver Atkins er sendt den 29. oktober 2020 (for næsten et år siden).

Kommunens administration har ikke afvist at behandle miljøsagen, og har ikke truffet nogen afgørelse af nogen art – hvis de havde det, så ville der være belæg for politisk behandling og en kritik, hvis den ikke havde fundet sted.

Ingen har efter den 29. oktober sidste år kontaktet Faxe Kommune for at bestride eller anfægte den rent faktuelle oplysning, at Miljøstyrelsen er myndighed på dette projekt.

Jeg er dog glad for, at der på din foranledning bliver givet en redegørelse på mødet i Teknik og Miljø Udvalget på næste mandag.

Lad os sammen fokusere på, hvad vi i Faxe Kommune kan gøre fremadrettet for at hjælpe til med at få Lokalbanens/regionens projekt på skinner igen.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.