Kampen om Haandværkerskolen fortsætter

Torsdag 30. september 2021 kl. 11:36

Kampen om Haandværkerskolen fortsætter
Foto fra generalforsamlingen. William Markussen taler. Foto: Jørgen Hansen

Jørgen Hansen,
Kaare Klints Vej 21,
4690 Haslev
Medlem af initiativgruppen og baggrundsgruppen for efterskolens bestyrelse

Torsdag den 9. sep. 2021 var der på Emmaus ekstraordinær generalforsamling i skolekredsen, der står bag bestræbelserne på at skabe ”Haslev Efterskole - Håndværk, Design og Teknologi” i den tidligere Haandværkerhøjskole i Haslev.

EUC-Sjælland har stadig skolen til salg. Som der står i salgsannoncen fra ejendomsmægleren Nordicals: ”Den tidligere Håndværkerhøjskole i Haslev anvendes ikke længere og udbydes således. Anvendelig til fortsat undervisningsformål, og der er i ejendommen mulighed for udlejning af værelser til studerende”.

Det var udgangspunktet for den ekstraordinære generalforsamling, hvor ca. 50 af skolekredsens nu 180 medlemmer til stede. Direktør for Faxe Erhvervsråd Tomas Legarth styrede som dirigent aftenens forløb og formanden William Markussen og næstformand Lissie Braae gav en særdeles grundig orientering om bestyrelsens arbejde siden den stiftende generalforsamling i marts 2019. Planerne for efterskolen, som er detaljeret gennemarbejdet af de to tidligere efterskoleforstandere Lissi Braae og Bent Ole Bærenholdt, viser både formål og indhold i en dynamisk efterskole for unge mennesker med ”kloge hænder og praktiske hjerner”.

Nu venter vi bare på at Faxe Kommune og byrådet kommer i arbejdstøjet og sammen med efterskolens bestyrelse og EUC-Sjælland får afklaret et køb af ejendommen. Der ligger jo en klar forpligtelse for kommunen i nye kommuneplan 2021-2033, hvor det fremgår, at ”Skoleparken” er udlagt til offentlige formål og ikke til boliger. Sæt nu tilsvarende ressourcer af i kommunen, som i sin tid blev brugt på lokalplanarbejde om boliger! Kommunen og Haslevs borgere kan ikke være tjent med stilstand. Lad os nu få genskabt det kæmpepotentiale der er i ”Skoleparken” og i ”Haslev – Skole- og Kulturbyen i det grønne”.

Under den livlige debat appellerede Bent Ole Bærenholdt til at benytte de kommende vælgermøder op til kommunalvalget, til at sætte sagen på dagsordenen. Han annoncerede et møde på HIS den 9. november med temaet ”Visioner for Haslev”. Niels Jørgen Hansen pegede på, at de mange kvadratmeter lokaler og værksteder må have interesse også for byens befolkning og for skolerne i kommunen. Allan Tirsgaard talte for at involvere folketingspolitikere og Henrik Pommergaard fremførte, at der skal samles flere kræfter om opgaven og foreslog at etablere nogle arbejdsgrupper med konkrete opgaver. Flere spurgte om det overhovedet er lovligt at lade en skattefinansieret uddannelsesinstitution ligge næsten ubenyttet hen over en længere årrække.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.