Ny oktet spiller folkemelodier

Fredag 1. oktober 2021 kl. 15:45

Ny oktet spiller folkemelodier fra tre europæiske lande med nutidige farver i Kultunariet.

Haslev: Den nye oktet Storälven spiller folkemelodier fra tre europæiske lande med nutidige farver, former og frekvenser på Kultunariet onsdag den 6. oktober klokken 19.30.

Koncerten med Storälven byder på ny, iørefaldende musik skrevet med udgangspunkt i folkemelodier.

I løbet af sensommeren og efteråret kan Storälven høres i parker og på centrale torv i byer på Sjælland og Lolland-Falster.

Koncerterne præsenterer jazzet folkemusik på steder hvor folket færdes.

Bandets sjove og folkelige konferencierer, ledsager publikum med blandt andet historier om folkemelodiernes baggrund og forklaringer om musikkens opbygning.

Storälven består af otte, københavnsbaserede jazzmusikere fra Danmark, Sverige, Norge og Tjekkiet.

Sammen komponerer og improviserer de frem ny musik med udgangspunkt i folkemelodier fra hinandens hjemlande.

”Ebbe Skammelsøn” er blevet til en kompleks leg mellem bandets instrumenter, hvor rytmerne drager lytteren fra side til side som i en vikingebåd i stormvejr.

Den norske melodi ”Blåmann, blåmann bukken min” er forvandlet til en langstrakt vidde af klang og dynamisk opbygning. En tjekkisk sang er blevet til en velorganiseret buskvækst af melodiske forgreninger under navnet ”Som et Rosmarinblad”.

Billetter koster 100 kroner per styk og kan købes i døren eller i forsalg på Faxe Musikskoles hjemmeside, https://musikskolen.faxekommune.dk.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.