Palæstinaaften i kirken

Mandag 11. oktober 2021 kl. 07:45

Palæstinas ambassadør kommer til Haslev Kirke.

Haslev: Der er Palæstinaaften i Haslev Kirke onsdag den 13. oktober klokken 19.30.

I Haslev Kirke har man gennem en årrække haft en venskabsmenighed i Beit Sahour udenfor Betlehem i Palæstina.

Efter coronaen lagde landet ned i marts 2020, har det været svært at rejse og derfor har det ikke været muligt at få besøg fra Palæstina eller arrangere rejser dertil.

- For at menighederne de to steder ikke glemmer venskabsforbindelsen sendes der jule- og påskehilsener per mail og nu har folk i Haslev fået en helt særlig mulighed for at få et større kendskab til forholdene i Palæstina og Israel, siger Niels Jørgen Hansen, medlem af menighedsrådet.
- Vi har denne aften nemlig fået en aftale om besøg af Palæstinas ambassadør i Danmark, manuel Hassassian.

Gennem sin fortælling om forholdene i Palæstina tager ambassadøren deltagerne med ind i en række af de problemstillinger, som er forbundet med at være palæstinenser i et besat område.

Ambassadøren har i en årrække været professor på universitetet i Betlehem inden han for cirka 10 år siden blev ambassadør i Storbritannien og de sidste år ambassadør i Danmark.

Manuel Hassassian taler et let forståeligt engelsk, men der vil være tolk på det meste af hans tale, ligesom journalist Rasmus Birkerod vil interviewe ambassadøren.

Manuel Hassassian præsenterer sig selv som:
- Jeg er armenier af etnisk oprindelse, kristen af religion, katolik af kirkeligt tilhørsforhold, palæstinenser som statsborger, araber af identitet og muslim af kultur".

Der er lagt op til en spændende aften i Haslev Kirke.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.