Kommunal ligelønspulje

Torsdag 30. september 2021 kl. 10:03

Kommunal ligelønspulje
Kenni Lars Rasmussen. Arkivfoto
Indlæg af:
Kenni Lars Rasmussen, spidskandidat for Radikale Venstre i Faxe,
Lysholm Alle 44, Haslev

Hvorfor ikke forsøge at rette lidt op på den kolossale skævvridning på velfærdsområdet?

Som uddannet sygeplejerske kunne jeg i weekenden forstå på formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalget, at nu måtte mine kollegaer på landets sygehuse få mere i løn og regeringen skulle til lommerne.

Det, til trods for at parolen blot nogle måneder forinden lød, at sygeplejerskerne ikke skulle tilgodeses i forhold til andre faggrupper.

Lønnen skal udbetales i form af merbetaling for overarbejdet, der venter på landets sygehusansatte sygeplejersker, fordi sundhedsvæsnet er under pres - særligt som følge af corona-pandemien.

Under den seneste strejke i sommer, var akutbemandingen mange steder bedre end den daglige bemanding. Nu er sundhedsvæsenet helt i knæ, fordi sygeplejerskerne siger nej tak til frivilligt ekstra arbejde.

Jeg forstår til fulde de sygehusansattes frustrationer, men i alt dette her, er der en overset gruppe: De kommunalt ansatte i plejesektoren.

De er i den grad presset, fordi færre og færre af deres kollegaer, har en reel uddannelse indenfor faget. De er presset, fordi sygehusene sender patienter tidligere og tidligere hjem til afsluttende behandling i eget hjem.

Det stiller store krav til de ansatte i en i forvejen travl hverdag.

Derfor foreslår jeg, som spidskandidat for Radikale Venstre i Faxe, at der bliver oprettet en ligelønspulje i Faxe kommune.

Med sådan en pulje kan vi lokalt og kommunalt rette lidt op på skævvridningerne inden for lønområdet på velfærdsområdet.

Vi kan ikke komme hele vejen i mål, men vi kan komme et skridt i den rigtige retning, der samtidig betyder, at vi kan tiltrække flere uddannede kollegaer til vores i forvejen hårdtarbejdende og dygtige medarbejdere på vores velfærdsområde.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.