Svar på tiltale

Onsdag 29. september 2021 kl. 13:01

Svar på tiltale
Bent Ole Bærenholdt. Privat foto

Indlæg af:
Bent Ole Bærenholdt, Allégade 3A, byrådskandidat Det Konservativ Folkeparti

Hvordan vil du, som kandidat KV21, støtte op om, at fremtidens unge inspireres til håndværkerfaget her; underforstået, på den tidligere håndværkerhøjskole i Haslev?

Sådan spørges i stor annonce.

Fra 1987 – 1997 boede jeg med min familie på Sygehusvej, tjenestebolig/forstanderbolig, engageret på Haslev Idrætsefterskole (HIS).

Vi havde lukket landbrugsskoleafdelingen på Højskolen i sommeren 87 og i sommeren 88 lukkede vi Haslev Højskole – alt sammen for at udvikle en idrætsefterskole.

I sommeren 2018 vendte vi tilbage til Faxe Kommune og kunne konstatere, hvad vi jo godt vidste, at skolebyen i det grønne havde ændret karakter: Et Lærerseminarium og en højskole (HUH) mindre, og aktuelt var Håndværkerhøjskolen sat til salg af EUC.

Med pionerindsats og utallige frivillige blev Emmaus etableret i den tidligere højskole (HUH) og ved siden af galleri eksisterer i dag højskole-kursusvirksomhed og meget andet.

I dag efterlyses uddannelsesinstitutioner, som kan inspirere unge til erhvervsuddannelserne, herunder håndværkerfagene.

En opgave som EUC, af uforståelige grunde, ikke ønsker skal fortsætte i de fantastiske bygninger i Haslev og derfor sat den til salg.

Kommunen har længe talt om samskabelse. Derfor vil jeg bruge mit kandidatur, Det Konservative Folkeparti, til at pege på den opgave, som jeg mener vil være et oplagt samskabelsesprojekt.

Dette betyder, at projektet på den tidligere håndværkerskole skal løftes op på et politisk niveau, helt ind i en begejstret og visionær ny kommunalbestyrelse, hvor vi, borgere i kommunen og kommunalbestyrelsen skal hjælpe hinanden til igen at etablere en højborg for uddannelse af unge til erhvervsuddannelserne.

Vi skal for det første holde fast i beslutningen om, at bygningen og området besvares til undervisnings- og kulturformål.

Og jeg kan allerede høre nogen, der sukker arbejdstrætte over ordet visionær, men hellere visionær politik end politik uden visioner – det har vi haft nok af.

Faxe Kommune skal være kendt, lige fra Folkeskolens lokaler til ungdomsuddannelserne, at her udvikles børn og unge i et læringsmiljø, der både rummer hånden, ånden og hjertes dannelse.

Innovativ, kloge og kreative både hænder og hjerner i et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til den enkelte, hvor den enkelte får passende udfordringer, hvor den enkelte får perspektiv og retning, og hvor den enkelte føler sig hjemme i fællesskabet!

Håndværkerhøjskolen/Håndværkerefterskolen rummer muligheder for gode (åbne) værksteder også for folkeskoleelever, mødested for innovation og iværksætteri og ikke mindst et pædagogisk udviklingscenter for STEAM- fagene (forkortelse af Science, Technology, Engineering, Arts og Mathematics).
En højborg for håndens dannelse!

Hvorfor ikke have en ambition om at alle folkeskoler skal have et Makerspace, som dels er et teknologisk værksted, hvor eleverne arbejder med forskellige teknologier som lasercutter og 3D-printere, lim, snor, søm, skruer og boremaskiner; håndens dannelse?

Hvis vi bliver ved med at akademisere Folkeskolen, så svigter vi ikke bare vores børn og unge, men gør også landet fattigere.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.