Dannebrog i byrådssalen

Tirsdag 28. september 2021 kl. 13:18

Dannebrog i byrådssalen
Eli Jacobi Nielsen. Arkivfoto

Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Byrådsmedlem, DF, Faxe
Prins Buris Vej 19
4653 Karise

Dannebrog er et smukt symbol på vores nation, på vores fællesskab og på det der binder os sammen, ikke mindst den stærke, demokratiske tradition, vi er så privilegerede at have her i landet.

For Dansk Folkeparti i Faxe var det derfor også naturligt at foreslå Dannebrog ophængt i byrådssalen, som det er sket i en række andre kommuner.

Administrationens vurdering var, at den bedste måde herpå var at placere en fane i salen, hvilket er en glimrende løsning.

Som i andre kommuner gav forslaget anledning til en del debat, og som det også har været tilfældet andetsteds stemte venstrefløjen imod forslaget.

Det er beklageligt, for nationalflaget er et fælles symbol, som ingen kan monopolisere eller gøre mere krav på end andre.

Dannebrog er et symbol på frihed og demokrati, og demokrati er lige netop hvad vi udøver i byrådssalen, derfor er vi i DF meget tilfredse med, at det fremover vil være at finde i byrådssalen.© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.