Budgetaftale

Tirsdag 28. september 2021 kl. 13:03

Budgetaftale
Michael Christensen. Arkivfoto

Indlæg af: Michael Christensen, gruppeformand Det Konservative Folkeparti

Der blev den 23. september indgået budgetforlig for Faxe Kommune mellem Venstre, Dansk Folkeparti. Lokallisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det Konservative Folkeparti gik til budgetforhandlingerne med ønsket om og viljen til at tage ansvar for både Faxe Kommunes økonomi samt borgernes økonomi.

Desværre er det ikke hele byrådet, som nu står bag aftalen, men vores tilgang har været at søge indflydelse på nødvendige besparelser og nye tiltag.

I Det Konservative Folkeparti ønsker vi, at kommunen giver velfærd på borgernes måde – ikke kun én måde.

Derfor er vi rigtigt glade for, at det er lykkedes at bevare klippekortsordningen for ældre i egen bolig. Vi fortsætter med at arbejde for at flest mulige ældre får et frit valg på alle de serviceopgaver, som de i dag tilbydes af kommunen.

Der er behov for at gøre hjemmeplejen mere robust. Rekruttering er en udfordring, men vi ønsker en bedre bemanding, og vi afsætter yderligere en pulje på 5 millioner kroner til at kunne løse opgaven.

Vi ønsker at sætte folkeskolen fri, således at den enkelte skole får størst mulig frihed. Det giver mulighed for forældre, elever, medarbejdere og skoleledelse til at skabe netop den folkeskole, som de ønsker.

Med budgetaftalen styrker vi ledelsen og sikrer økonomien til at danne de nødvendige klasser lokalt på de enkelte skoler.

Socialområdet tilføres netto 26 millioner, men der skal yderligere fokus på hurtigere og tidligere hjælp, så vi ikke ender med dyrere og mere indgribende foranstaltninger.

Vi har fundet de nødvendige besparelser på 1,9 millioner kroner på beskæftigelsesindsatsen for unge, hvilken er en pålagt opgave fra regeringen for at kunne betale kommunens bidrag til Arne-pensionen.

Efter at Det Konservative Folkeparti fik medfinansiering af nordvendte ramper ved Ulse med i budget 2021, så skal dialogen med Vejdirektoratet nu fortsættes.

Vi fremrykker 1 million kroner til at kunne tilvejebringe de analyser, som er en forudsætning for at kunne komme i betragtning til den pulje, som er afsat i Trafikforliget 2021-2035.

På vores foranledning styrker vi igen den lokale turismeindsats med 0,5 mio. kr. årligt i tillæg til de 0,5 mio. kr. årligt, som vi fik med i budgetaftalen sidste år.

Det er vigtigt, at vi giver en hjælpende hånd til alle de lokale aktører og ildsjæle, som kommer med de mange gode ideer.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.