VUC Storstrøm vinder Uddannelsesprisen 2021

Fredag 24. september 2021 kl. 13:34

VUC Storstrøm vinder Uddannelsesprisen 2021
Lærer Michael Andersen (VUC Storstrøm i Vordingborg/Faxe), læringskonsulent Dorte Lambek, lærer Susanne Djurhuus (VUC Storstrøm i Vordingborg/Faxe) og Sidsel Jønck (VUC Storstrøm i Nakskov/Maribo) er stolte over den fornemme pris

VUC Storstrøm har vundet årets Uddannelsespris 2021, der blev uddelt torsdag den 23. september i Middelfart.

VUC Videnscenter og Danske HF & VUC står bag overrækkelsen af prisen, der er gået til den gruppe af VUC’s medarbejdere, som har gjort en særlig indsats for at skabe god, konstruktiv og nærværende undervisning i en tid, hvor vi grundet Covid-19 har været nødt til at fortsætte undervisningen online.

- VUC Storstrøm rækker langt videre end håndteringen af coronasituationen ved udvikling af et digitalt læringsdesign i samarbejde med undervisere og kursister, de kollaborative og deltagende elementer både i forhold til de forskellige aktører (læringskonsulenter, undervisere og kursister) og på tværs af afdelinger, den stærke systematik i arbejdet og den teoretiske forankring omsat til konkret praksis,, fortæller Susanne Murning, Specialkonsulent fra VUC Videnscenter.

Ifølge VUC Videnscenter og Danske HF & VUC er der mange af elementerne, der kan udbredes til store dele af sektoren - både VUC-sektoren og til andre uddannelser.

Uddannelsesprisen 2021 blev verrakt i Middelfart på Comwell, hvor flere lærere fra VUC Storstrøm deltog til prisoverrækkelsen. Det var meget stolte lærere, der tog imod trofæet.

Lærer Michael Andersen fra VUC Storstrøm fortæller:

- Det har været en spændende udvikling, som har udviklet vores digitale didaktik, men også udviklet vores evne til skabe og opbygge tætte relationer til kursister på en ny måde.

- Vi har aldrig haft så mange didaktiske drøftelser. Det har været så givende,, forklarer lærer Susanne Djuurhus.

Hybrid skole: Et skub i den rigtige retning
Dét at skabe en god, konstruktiv og nærværende undervisning er noget, som der på VUC Storstrøm hele tiden er fokus på. Coronaåret har sat skub i udviklingen af den hybride tankegang, når det kommer til undervisning med en mere fleksibel tilgang:

- Vi er rigtig glade for at vinde årets uddannelsespris, og at vores indsats i coronaåret kan inspirere andre i VUC-sektoren og på andre uddannelser. Coronaåret har ført til, at vi er blevet mere fleksible i tilgangen til undervisningen, og at vi fx anvender online undervisning i større omfang end tidligere - det viser sig at fungere godt i mange sammenhænge. Det har altså været et år der har sat turbo på udviklingen af den hybride tankegang - og vi mener det er den rigtige vej frem, forklarer Martin Lasse Hansen Sieben, der er adm. direktør på VUC Storstrøm.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.