Ny forening satser på kvalitet

Fredag 24. september 2021 kl. 07:45

Ny forening  satser på kvalitet
Bjørn Hernes (tv.) og Martin Krogh har været med til at danne foreningen Live i loen. Foto: Peer Rasmussen

Den nye forening „Live i loen” satser på musikalsk kvalitet i arrangementerne i Permatopia.

Karise: Søndag den 19. september afviklede foreningen Live i loen sit første koncert i den flot renoverede gamle lo i bo- og landbrugsfællesskabet Permatopia i Karise.

Foreningen Live i loen er kun nogle få måneder gammel og blev dannet efter et arrangement, der blev holdt i 2020.

- Der blev holdt en jazzkoncert med en trio, som blev en fin succes og på baggrund af det var vi flere, som følte, at det måtte vi følge op på. Vores tanke var, at arrangementer kunne være en god måde at åbne Permatopia for lokalsamfundet og byde velkommen med noget andet kultur, end det, som ellers er tilgængeligt. Dette formål arbejdede vi på i et stykke tid, og for et par måneder siden fik vi så stiftet en decideret forening til at lave koncerter og arrangementer herude, fortæller talsmand for bestyrelsen i Live i loen, Martin Krogh.

- Vi har søgt penge fra blandt andet Statens Kunstfond til at holde fem koncerter i 2022 og håber også på, at Faxe Kommune vil støtte arrangementerne. Den koncert vi holdt den 19. september, og den som kommer senere på efteråret, blev arrangeret på baggrund af, at jeg selv er musiker. Der var så kolleger, som havde interesse i at spille her og hvor det passede ind i musikernes turné. Det er arrangementer, som er faldet lidt ned i vores turban. Næste år er det altså planen at lave fem arrangementer, tilføjer han.

- Permatopia skal være kendt for andet end den gode grønkål og ved at lave arrangementer vil vi også gerne vise, at tanken med at bo herude er at være hele mennesker og hvor det sociale og arbejdsmæssige er indenfor rækkevidde. Arrangementerne skal være med til at berige selve projektet Permatopia og øge kendskabet til stedet og være en slags markedsføring for vores livsfilosofi, indskyder Bjørn Hernes, som også har været med til at danne foreningen.

Højt niveau

Loen i Permatopia har plads til maksimalt 100 siddende gæster, så helt naturligt vil arrangementerne blive af intim karakter.

- Stedet her er blevet renoveret efter alle kunstens regler og fra det tidligere arrangement ved vi, at musikerne har rost akustikken og lyden i rummet. Arrangementerne bliver en tæt oplevelse og en fyr, som var herude og se rummet, sammenlignede det med en katedral. Det bliver arrangementer, som man også kunne forestille sig ville finde sted i en kirke, fortæller Bjørn Hernes.

- Musikken vil være af forskellig karakter, men fællesnævneren er, at vi satser på høj kvalitet. Netop rummets akustik gør, at vi kan hyre musikere, som kan bruge rummet og udnytte det musikalsk.
Specielt rytmisk musik vil være ideelt her. Det bliver musikere, som har et bredt spektrum og som eksempelvis spiller i DR’s koncertsal. Det vil være musikere, som ligger i den dyre ende og er kendte, men fordi vi søger fonde til koncerterne, kan vi holde billetprisen på et minimum, hvilket er meget vigtigt, tilføjer Martin Krogh.

- Det er gode navne, vi kommer til at præsentere. Vi kan ikke fortælle endnu, hvem der kommer til at optræde herude, men dem vi har kontaktet har alle syntes, at det var et godt koncept. De vil gerne komme til Karise for at give koncert, indskyder Bjørn Hernes.

Fakta
Live i loen

Foreningen Live i loen blev stiftet for et par måneder siden og består af en bestyrelse på fem personer samt en styregruppe på fem personer.

Foreningen har ikke sit eget udstyr til musikken og låner lysudstyr fra en efterskole i området. Foreningen efterlyser derfor, om der er nogen, som eventuelt vil donere lysudstyr til foreningen.
Man kan se mere på https://www.facebook.com/liveiloen.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.