Drop in dåb - kom direkte fra gaden og bliv døbt

Torsdag 30. september 2021 kl. 09:08

Drop in dåb - kom direkte fra gaden og bliv døbt
Solveig Ståhl-Nielsen døber her en otte-årig

Lørdag den 2. oktober slås Haslev Kirkes døre op til ’Drop in-dåb’, og præsterne fra omegnskirkerne og Haslev vil stå klar til at tage imod.

Dette initiativ skal være med til at gøre tærsklen til kirken lavere for personer i alle aldre, der ønsker at blive døbt. Med drop in-dåb kan man nemlig komme direkte ind fra gade og efter en kort samtale med en præst blive døbt.

Erfaringer landet over viser, at mange er glade for muligheden for drop in dåb. Det kan være, at man har gået rundt i længere tid med et ønske om at blive døbt og blive medlem af folkekirken, men ikke lige har fået gjort noget ved det.

Med drop in-dåben er der ikke så langt et tilløb. Og det kan være med til at fjerne et par hindringer på vejen. F.eks. hvis nogen har gået med en forestilling om, at man forventes at holde en stor fest for hele familien, eller at dåben mest er noget for små børn, eller at den skal foregå foran hele søndagsmenigheden.

Drop in-dåben kan også være en oplagt mulighed for unge, der gerne vil konfirmeres, men som ikke er blevet døbt. Er man under 18 år skal forældre være med til dåben.

Til drop in-dåb skal man ellers blot medbringe gyldigt ID. Og hvis man ønsker det, kan man selv tage to vidner med, ellers vil der være to frivillige til stede som vidner til dåben.

Drop in-dåben finder sted i Haslev Kirke, men arrangeres i samarbejde mellem Terslev, Øde Førslev, Bråby, Teestrup, Ulse, Vester Egede, Freerslev og Haslev kirker.

Dåben finder sted lørdag den 2. oktober kl. 10 til 13 i Haslev Kirke.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.