Gratis juridisk rådgivning og retshjælp åbner i Haslev

Torsdag 30. september 2021 kl. 10:03

Gratis juridisk rådgivning og retshjælp åbner i Haslev
Gratis juridisk rådgivning og retshjælp åbner i Haslev
Der tilbydes nu retshjælp hver onsdag i Paraplyen i Vestergade i Haslev
Kommunens borgere kan nu få gratis, uvildig og professionel juridisk rådgivning og retshjælp, når KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp åbner i Haslev.

- Vi oplever et stort udækket behov for gratis retshjælp mange steder i Danmark. I KFUM’s Sociale Arbejde vil vi mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet, siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejde.

Retshjælpen i Haslev åbner i Cafe Paraplyen, Vestergade 4 den 29. september, og vil holde åbent hver onsdag kl. 12.00 til 17.00.
Det er muligt at få rådgivning og hjælp til juridiske spørgsmål om familieforhold og samliv, arbejdsforhold, boligleje, arveret, opholdstilladelse mv. Retshjælpen kan for eksempel hjælpe med sagsbehandling, korrespondance med modparter, ansøgning om fri proces, klage over myndigheders afgørelser eller med at tage kontakt til boligudlejer, arbejdsgiver og andre.

Brug for flere jurister
Rådgiverne er alle uvildige jurister eller jura-studerende, som arbejder frivilligt. Til den nye rådgivning søger KFUM’s Sociale Arbejde flere frivillige, som har juridiske kompetencer.

Hvis man har brug for retshjælp eller er interesseret i at arbejde frivilligt, kan man kontakte jurist og koordinator Sandra Haxgart på telefon 2484 0487.

Det er muligt både at booke en tid eller at komme i åbningstiden uden forudgående aftale. På hjemmesiden kfumsoc.dk/retshjaelp kan man læse mere om retshjælpen.

I alt åbner KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp 10 nye rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark. De nye rådgivninger er finansieret af Civilstyrelsen under Justitsministeriet.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, f.eks. ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 173 institutioner og sociale tilbud.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.