På søndag det går løs med det store cykelløb

Onsdag 29. september 2021 kl. 11:31

På søndag det går løs med det store cykelløb
På søndag deltager søskendeparret Ida og Magnus Krickau i det store cykelløb - men der kører de den anden vej rundt... Foto: Martin Flindt Møller

På søndag det går løs med det store cykelløb
Her er ruten
Vi glæder os meget til at to års arbejde skal bære frugt. Sådan lyder det fra Martin Flindt Møller der er ansvarlig for det kæmpestore cykelløb der finder sted i og omkring Faxe på søndag.

Og stort, det bliver det. Der kommer op mod 800 cykelryttere til Faxe, startende med de helt små under 11 år og op til de allerbedste damer og herre. Med andre ord, er det eliten af dansk cykelsport der er samlet i Faxe på søndag.

Cykelløbet i Faxe er nemlig finalen på UnoX/Denim Cup 2021. Det betyder at løbet rangerer lige under Danmark Rundt. Der er altså tale om en af de største cykelbegivenheder i Danmark i år.

Om lørdagen begynder man at sætte scene, hegn og målport op på Vinkældertorvet, så man må forvente lidt forstyrrelse af trafikken omkring Vinkældertorvet om lørdagen.

Endnu mere „forstyrrelse” bliver der om søndagen - for her er der helt lukket for normal trafik - og det kan man jo godt forstå, når 800 cykelryttere er i aktion denne dag.

Nogle af vejene i og omkring Faxe vil være helt lukkede om søndagen, mens andre vil være ensrettede hele dagen, for sikkerheden skal være i top.

Der er således helt lukket for kørende trafik på Vinkældertovet i Faxe. Blåbækvej, Vallebovej og Folehaven bliver ensrettet og det samme gælder Gl. Strandvej, Schjølervej og en del af Ny Strandvej.
Masser af frivillige vil stå og dirigere trafikken rundt om på ruten, ligesom der vil være masser af politi i aktion.

- Der vil være 20 politimotorcykler og 10 race marshalls - også på motorcykler - til trafikregulering. Dertil kommer otte kommissærbiler, andre motorcykler og meget mere, fortæller Martin Flindt Møller.

Det er Køge Cykle Ring der står for løbet, så nogen vil måske undre sig over at en Køge-klub vælger at lægge så stort et løb i lille Faxe - men det er der en god forklaring på.

Martin Flindt Møller, der er formand for Køge Cykle Ring bor i faxe Ladeplads, og ejer Faxe Orup El der har hovedsæde i Faxe - og så er hans firma hovedsponsor for cykelløbet.

Ruten og starttider
Start og mål er på Vinkældertorvet. Herfra køres der af Østervej og Gl. Strandvej til Schjølervej, videre på Ny Strandvej til Blåbækvej, Rosendalvej, Vallebovej, Folehaven, Dyssevej, Krageborgvej, Præstøvej (gennem Tystrup), Niels Olsensvej, Rønnedevej, Vinkelvej, Faxe Allé, Nørregade og Torvegade/Vinkældertorvet.

De mange cykelryttere sendes således ud på ruten, og som det fremgår, er det forskelligt hvor mange gange ruten skal gennemkøres - alt efter alder.

U11 start kl 8.40, lille rute, 1 omgang 9,7 km
U13 start kl 8.10, lille rute, 2 omgange 19,4 km
U15 start kl 8.00, lille rute, 4 omgange 38,8 km
U17 start kl 9.45, stor rute, 4 omgange 76,8 km
U19 start kl 13.25, stor rute, 6 omgange 115,2 km
A start kl 12.45, stor rute, 9 omgange 172,8 km
Dame A start kl 9.25, stor rute, 6 omgange 115,2 km

Der er rytterpræsentation på scenen på Vinkældertorvet kl . 11.30 for herre elite og kl 12.00 Junior herre elite (u19) hvor borgmester Ole Vive vil byde rytterne velkommen og sende dem til start.

I anledning af cykelløbet har flere at byens forretninger åbent om søndagen.

Foruden Køge Cykle Ring er der to andre store medspillere, fortæller Martin Flindt Møller - og det er Faxe Borger- og Erhvervsforening og Faxe Kommune - ved kulturafdelingen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.