Kultur i massevis i Faxe

Søndag 19. september 2021 kl. 10:23

Ole Vive og Ib Elberg åbnede kulturnatten. Foto: Torkild Svane Kraft

Så blev det Faxes tur til at afholde kulturnat. Det var den tredje kulturnat i Faxe kommune. Faxe Ladeplads var de første, så fulgte Karise og næste fredag gælder det Haslev.

På den store plæne mellem Faxe Vandrerhjem og Geomuseum Faxe havde Cirkus Bella Donna slået sit telt op, og gav en forrygende forestilling, men inden da kunne alle, store såvel som små, prøve at være cirkusartister.

Spejderne havde lavet en gammeldags spejderlejr på kanten af kalkbruddet - for temaet var jo barndommens gade. Og det tema bragte Æblehaven også til byen - nærmere bestemt Vinkældertorvet, hvor de havde en stand med gamle billeder og ting fra dengang mormor var ung.

Det var Ib Elberg, formand for Faxe Borger- og Erhvervsforening der, sammen med borgmester Ole Vive, åbnede kulturnatten. Det skete ved Prismet - det flotte udsigtspunkt bag ved Faxe Vandrerhjem.

Herefter kunne man besøge geomuseet, kulturmuseet på Rådhusvej og biblioteket hvor der foregik mange ting for børn såvel som voksne.

Kulturnatten sluttede af med et lysshow i Faxe Kalkbrud. Selv om det først startede kl. 21.45 havde enormt mange mennesker fundet vej til kalkbruddet, og det var da også interessant at se kalkbruddet i nogle helt anderledes farver, men det var alligevel som om der manglede noget. Musik i samspil med lysshowet, havde nok givet lidt ekstra.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.