Tanja Larsson går på barsel

Fredag 10. september 2021 kl. 12:46

Tanja Larsson går på barsel
Tanja Larsson går på barsel. Foto Torkild Svane Kraft

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Tanja Larsson, der bor ved Faxe Ladeplads, skal have en lille pige, og går derfor på barsel den 25. oktober.

Når man sidder i Folketinget skal man søge om „at få lov til” at gå på barsel, og at suppleanten indkaldes til at overtage pladsen i Folketinget - og den ansøgning tilgår meget snart Folketinget.

Førstesuppleant er egentlig Tom Block Larsen, men da han ikke længere er aktiv i politik, og netop tiltrådt er job som formand for HKKF, en soldaterfagforening, takker han nej, hvorefter det bliver 2. suppleanten Anne Madsen fra Sorø, der indtræder i Folketinget, mens Tanja Larsson er på barsel.

Tanja fortæller til Haslev-Faxe Posten, at hun er sat til at føde den 4. november. Graviditeten er forløbet uden komplikationer, så derfor er det muligt at fortsætte i Folketinget, næsten frem til det forventede fødselstidspunkt.

Det lokale folketingsmedlem, der er 44 år gammel, ved endnu ikke hvor længe hun vil være på barsel, men nok et halvt års tid.
Alt udstyr er indkøbt, fortæller den vordende mor. Barnevogn, løbevogn, sæde til bilen og hvad man nu ellers skal have, når en lille ny kommer til verden.

- Jeg mangler at købe lidt tøj, men det skal vi nu nok nå, siger Tanja Larsson.

- Jeg glæder mig rigtig meget til min nye rolle som mor, og er glad for at leve i en tid med mange forskellige familiestrukturer, siger Tanja, der bliver alenemor.

- Familien betyder rigtig meget for mig, og jeg kan ikke forestille mig, at leve et liv uden børn - så nu skulle det være, siger Tanja Larsson med et stort smil, samtidig med at hun kigger ned på sin runde mave.

Og så tilføjer hun, at hun jo bor i et område hvor det er godt for børn at vokse op.

- Vi har den smukke natur lige uden for vores dør, vi kender hinanden, og vi tager hånd om hinanden, når der er brug for det. Jo, Faxe Ladeplads er et godt sted at bo og vokse op, slutter Tanja Larsson, inden hun og hendes hund Louis går videre på stranden og nyder det varme sensommervejr.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.