Uha, hvordan skal det gå med Ældrerådet?

Torsdag 9. september 2021 kl. 13:37

Uha, hvordan skal det gå med Ældrerådet?
Indlæg af:
Lone Holm Saraksen,
Karolinelunden 48,
Haslev.


Hvor er der folk, der vil stille op til valg til Ældrerådet i Faxe Kommune?

Til mødet den 26. august på biblioteket i Haslev, hvor der skulle orienteres om alt det, som Ældrerådet gør og kan, og om proceduren for opstilling af nye kandidater, kom der: KUN EN, altså 1 deltager… Ikke noget at være stolt af, når der nu er omkring 10.000 borgere i vores kommune, som Ældrerådet ifølge lov er sat i verden for.

Et stort problem:

Mange tror, at Ældresagen og Ældrerådet er en og samme ting, så jeg foreslår, at man så hurtigt som muligt kalder Ældrerådet for „SENIORRÅDET”, sådan som det allerede hedder i en del kommuner, f.eks. i Køge.

En stor opgave:

Ældrerådet skal ikke kun overvåge, om kommunen sørger for ordentlige og værdige basale vilkår for svage ældre. Også ældrelivet i det hele taget bør ifølge loven nyde godt af Ældrerådets virke: ældrekultur i mange udgaver. Måske en lille bustur, bænke ikke bare i byernes centrum, en eftermiddag med musik f.eks. i Kultunariet, på Vandrerhjemmet, på Emmaus eller måske endda uden for kommunegrænsen, - eller en lille plet jord til at dyrke midt i alt det, der nu skal være så vildt?

En lille opsang til kommunens PR-folk:

1) De to møder om Ældrerådsvalg burde have været annonceret tidligere og tydeligere.

2) Der har i mange år manglet små notitser i ugepressen om, hvad Ældrerådet laver. Ikke alle ældre er it-brugere, og de skal ikke glemmes.

NB: Efter den 21. september er der 4 år til næste chance for at skaffe bedre vilkår, lyspunkter og lettelser i seniorernes tilværelse.
PS: Ifølge „Vejledning om Ældreråd” siges det, at det er byrådets pligt at understøtte Ældrerådet i alle sager vedrørende de ældres trivsel, - og ikke spekulere i, at der skal mangle kandidater eller håbe, at det falder til jorden.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.