Frisør Unique er Grøn Salon

Onsdag 15. september 2021 kl. 11:34

Frisør Unique er Grøn Salon
Saman i sin hyggelige, og nu grønne, salon Frisør Unique. Foto: Torkild Svane Kraft

Frisør Unique er Grøn Salon
Saman Yourish er netop blevet certificeret Grøn Salon - og det erikke noget man bare bliver. Foto: Torkild Svane Kraft
Mennesker og miljø skal have det godt. Vi skal passe på hinanden, mener frisør Saman Yourish - så derfor er hendes frisørsalon blevet Grøn Salon.

Og Grøn Salon er ikke noget man bare bliver. For det første skal alle produkter i salonen være økologiske - og det gælder alt, lige fra de produkter hun bruger i sit fag til den kaffe og chokolade hun byder kunderne i salonen.

Dertil kommer at man skal på to årlige kurser, ligesom organisationen aflægger uanmeldte besøg i salonen, for at kontrollere at salonen lever op til de skrappe krav.

Det var den 8. juni, at Frisør Unique blev certificeret som Grøn Salon - og den gælder nu i et år, hvorefter den kan blive fornyet, dersom Samen fortsat lever op til de skrappe krav.

- Før jeg blev Grøn Salon havde jeg ofte hovedpine, men efter at jeg skiftede til økologiske og miljøvenlige produkter, så har jeg ikke haft hovedpine, så det betyder virkelig noget, hvilke produktet man bruger i salonen, siger Saman Yourish.

Fra Afghanistan til Karise
Saman har været selvstændig frisør i Karise i 12 år. Hun er født i Afghanistan, men flygtede fra landet, sammen med sin familie, da hun var 7 år gammel. Det var da Mujahedin overtog magten i landet.

Hun husker tydeligt flugten og de mange grimme oplevelser undervejs, så hun har det meget dårligt med alt hvad der foregår i Afghanistan lige nu.

Det lykkedes familien at komme til Rusland, og herfra videre til Tyskland, hvor hun voksede op, og blev uddannet frisør. Så forelskede hun sig i en ung mand. Han var også flygtet fra Afghanistan, havde boet i Rusland, men var herefter flyttet til Danmark.

Samen regnede med at de skulle bo i Tyskland, men hendes mand fik hende overtalt til at de skulle flytte til Danmark, og det har hun ikke fortrudt. De flyttede til Karise, og de elsker at bo i byen.
Ægteparret har nu tre børn på 8, 6 og 5 år. Samans mand,Ashraf, er selvstændig malermester, så det er en familie der har en meget travl hverdag.

Frisør Unique, der ligger på Bredgade 113B i Karise, har åbent tirsdage til og med lørdage. Man kan bestille tid på frisoerunique.klikbook.dk eller på telefon 2287 2727.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.