Kulturnatten i Faxe Ladeplads blev en stor succes

Lørdag 4. september 2021 kl. 16:13

Stor interesse for kulturnatten i Faxe Ladeplads

Aldrig har der været så mange mennesker foran stationen som der var fredag eftermiddag. Det var dagen hvor den store træskulptur blev "indviet" og hvor Kulturnatten kom til Faxe Ladeplads for første gang.

Det var en tydeligt rørt Eddie van Lüthje der bød de flere hundrede mennesker velkommen til afsløringen af Malik Mapes flotte træskulptur - en træskulptur der ikke var blevet til noget, hvis ikke Eddie og hans kone Helle, havde arbejdet intenst på at skaffe midler til kunstværket.

Der var da også ros fra formanden for kommunens Plan- og kulturudvalg, René Tuekær, da han holdt en tale der både var afsløring af skulpturen og indledningen til fire kulturnætter, hvor Faxe Ladeplads var den første - og herefter følger der kulturnætter de næste fredage i Karise, Faxe og Haslev.

Og der bliver noget at leve op til i de andre byer, for det var noget af et program Faxe Ladeplads lagde ud med. Her var der noget for enhver smag - kultur på flere planer.

Flere idrætsforeninger holdt åbent hus, men de var lidt bekymrede til at begynde med, for det var som om der ikke dukkede gæste op. Bekymringen blev dog afløst af glæde og tilfredshed, lidt senere på aftenen. Poul Erik Holm fra Roklubben Viking kunne fortælle, at langt over 100 kiggede forbi Viking, for at få en snak om de mange muligheder der er i roklubben.

I kirken var der fuldt hus til et brag af en koncert med De tre Kongelige tenorer - og en sopran. Havde kirken været større, var det også blevet fyldt, for rigtig mange ville gerne overvære koncerten.

Faxe Kalk åbnede deres siloer, hvilket var noget af et tilløbsstykke. Der var meget lange køer for at komme op på toppen og nyde udsigten.

Da det var blevet mørkt var der en koncert med Gefionskoret. De sang i en åben hal med en stor bunke kalk. Smukt og stemningsfuldt - og lige udenfor var der et fantastisk smukt lysshow på de store siloer.

Kulturnatten blev rundet af med jazzkoncert i Lunden.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.