Der er ikke råd til både ringvej og ramper

Fredag 3. september 2021 kl. 10:10

Der er ikke råd til  både ringvej og ramper
Indlæg af:
Birgitte Sørensen,
Skovvang 22,
Haslev


Tiden står i budgetprocessens navn. Byrådet skal træffe væsentlige og ikke mindst definerende beslutninger for Faxe Kommune og dens udvikling i de kommende år.

Tydeligt er det, at der mangler penge i kassen til at indfri de mange ønsker, som politikerne har, men også til helt nødvendige anlægsinvesteringer fx ny svømmehal og daginstitution i Haslev samt til drift af fremtidens velfærd og borgernær service.

Flertalsgruppen vil have både omfartsvej og nordvendte ramper, hvilket lyder sympatisk nok. Realiteten er dog, at der hverken er økonomi til eller fornuft i begge dele.

Fastholder flertalsgruppen beslutningen om at etablere Østlig Ringvej betyder det, at kommunen ikke har råd til den medfinansiering af de nordvendte ramper eller for den sags skyld at fremrykke en ny svømmehal i Haslev. Desuden svækker Østlig Ringvej både nødvendigheden og aktualiteten af behovet for de nordvendte ramper ved Ulse. Hvilket betyder, at Faxe Kommune mister et væsentligt og tungtvejende argument i dialogen med Vejdirektoratet for at fremme anlæg af ramperne.

Derfor må det være et krav fra både borgere og erhvervslivet i Faxe Kommune, at politikerne udviser rettidig omhu, og investerer vores penge bedst muligt inden for den snævre økonomiske ramme. Det gøres bl.a. ved, at flertalsgruppen dropper Østlig Ringvej og fremrykker midlerne til de nødvendige analyser, så Vejdirektoratets beslutningsgrundlag fremskyndes med henblik på hurtig igangsættelse af anlæg af nordvendte ramper. Som der blev sagt på borgermødet, så er der ikke tid til at sove!

Nordvendte ramper giver den største samfundsmæssige merværdi for Faxe Kommune, da de gavner erhvervslivet og mange af kommunens pendlere - også fra Haslev. Ramperne giver desuden de bedste forudsætninger for at fremme kommunens fortsatte udvikling, bosætning og vækst og det i langt større skala end en ringvej og et nyt kvarter. Ligesom de løser en lokal problematik i Haslev med den gennemkørende - også den tunge - trafik uden ærinde i byen.

Kære flertalsgruppe: Det er ikke for sent. Udvis rettidig omhu, prioritér ramperne og drop Østlig Ringvej!

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.