Ildbowling og blåmagi hos De grønne pigespejdere

Torsdag 9. september 2021 kl. 15:33

Ildbowling og blåmagi hos De grønne pigespejdere
Fællesskab, friluftsliv og flammer er på programmet, når De grønne pigespejdere i Haslev søndag den 12. september inviterer alle piger i 0.-3. klasse med til en oplevelsesrig dag, hvor de sammen skal lege med, og lære om, ild.

Arrangementet foregår ved Spejderhuseet på Skovbrynet 2 i Haslev fra kl. 11 til 13.

I forbindelse med Naturens uge og som afslutning på Den lille spejderuge holder De grønne pigespejdere åbent hus. I år har hele fire skoler i Faxe kommune med 60 klasser deltaget i Den lille spejderuge, hvor børnene hele ugen har lavet spejderaktiviteter.
Ugen slutter med at alle børn i 0.-3. klasse - også dem der ikke har deltaget, inviteres til en eventyrlig dag.

Prøv at tænde ild uden at bruge lighter og tændstikker, lav røgsignaler og bålmagi, og tag en brændende bold mellem hænderne til et spil ildbowling - for piger skal have flere oplevelser, der kræver mod, hvis det står til De grønne pigespejdere.

- Piger kan og tør ofte mere, end de selv tror. Og meget mere end deres forældre tror. Det kan godt være, at det for eksempel kan virke lidt skræmmende at tage en ildkugle op i hænderne, selvom man har handsker på. Men jeg tror alligevel, at langt de fleste piger kommer til at gøre det. For når der står et helt hold piger og bakker dig op og en kompetent leder, hjælper dig, så bliver næsten alt muligt. Piger kan nemlig ofte mere, end de selv tror, de kan. Og det vil vi gerne vise dem, siger Kamilla, der er spejderleder hos De grønne pigespejdere i Haslev.

De nysgerrige piger, der kommer til åbent hus, vil blive mødt af jævnaldrende pigespejdere og erfarne spejderledere, der er klar til at vise dem, hvad det vil sige at være spejder. De har forberedt et eventyrligt spejderløb, hvor de skal til fire verdenshjørner, for at lære om og eksperimentere med ild.

- Det er vigtigt at lære om ild, om hvordan den tændes og slukkes, og om hvordan den bliver brugt i forskellige dele af verden. Men ud over det, vil vi også bare gerne give børnene en sjov og anderledes oplevelse. Det er sikkert sjældent, de får mulighed, for at lege med ilden, siger Lea, der også er spejderleder i gruppen.

Smag på spejderlivet
Til åbent hus får alle nysgerrige børn lov til at lege spejder for en dag. Formålet er, at de skal have det sjovt og udfordres på deres modighed. Som pigespejder opdager man også hurtigt, at vejret ikke behøver være en begrænsning for at være udendørs.
Desuden får man nye veninder og seje friluftsskills. Så hvorfor ikke komme og prøve, hvordan det er at være spejder?

- Alle børn er velkomne, præcis som de er. Ud over tøj, der passer til vejret, kræver vi hverken, at man i forvejen er modig eller at man kender nogle andre. Det handler bare om at være nysgerrig nok til at dukke op. Men når dagen er ovre, kan vi love at børnene kommer hjem med mere mod og en fællesskabsfølelse, siger Kamilla med et glimt i øjet.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.