Anne Linnet kommer til Kulturnat i Karise

Tirsdag 7. september 2021 kl. 11:33

Anne Linnet kommer til Kulturnat i Karise
Anne Linnet går på scenen når Karise inviterer til Kulturnat. Foto: Dorte Rye Silbo

Anne Linnet kommer til Kulturnat i Karise
Som noget helt unikt, og noget der stort set aldrig sker, kan du komme indenfor i Moltkes Kapel (den gule bygning). Foto: Thomas Olsen
Hver fredag i hele september måned er kulturen i højsædet i Faxe kommune - og nu på fredag den 10. september er det i Karise det foregår.

Højdepunktet i Karise er uden tvivl en koncert med Anne Linnet. Den foregår på scenen på Bredgade 22, altså ved Kulturhuset Leopold fra kl. 20.30 til 21.45 - og så er den endda helt gratis.

Hvad Anne Linnet vil underholde med må man møde op for at finde ud af, men mon ikke „Barndommens gade” vil indgå, når nu temaet for kulturnætterne netop er „Barndommens gade”?

Og netop gode minder fra barndommen kan man stifte bekendtskab med ved flere indslag i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Skuespiller Steffen Sommerstedt fra Aspendos Teateret læser digte fra Tove Ditlevsens „Barndommens gade” med musikledsagelse af Benjamin Barfod. Det sker på scenen på Bredgade 22 kl. 14.

Karsten Mathiasen fra Cirkus Bella Donna underholder på boldbanen på Karl af Rises Vej kl. 16.45 og på stien mellem Drosselvej 44 og 66 kan man lege gamle lege.

Man kan også besøge spejderne på Karl af Rises Vej, hvor man kan hygge sig omkring bålet, løse spejderopgaver og spise popcorn. Det er mellem kl. 18 og 20.

Faxe Kommunes Arkiver fortæller historier om Karise i Kulturhuset Leopold mellem kl. 15 og 18 og i Sognegården på Kildevej 1 kan man høre om Familie og Samfunds historie - en forening der fylder 80 år til næste år.

I Sognegården kan du høre om ruten „På sporet af fru Marthe” og om det gamle Karise. Det er Marianne Holmegaard der fortæller.
I Kulturhuset Leopold kan man købe mad som i de gode gamle dage mellem kl. 17 og 20.

Helt unik åbning
Som noget helt unikt, og noget der nærmest aldrig sker, vil der, mellem kl. 15 og 18, være mulighed for at besøge Karise kirke og komme indenfor i Moltkernes Kapel og fra Marthes kammer. Rundvisningen starter ved Sognegården.

Kulturnatten indledes iøvrigt med gratis kaffe og brød fra Karise Bageri til de første 300 gæster. Det sker kl. 14 på pladsen ved Kulturhuset Leopold - og vil du se hvorean brødet er blevet lavet, så er der åbent hus i bageriet på Karl af Rises Vej mellem kl. 15 og 17.

Og så holder Karise Efterskole åbent for alle mellem kl. 17 og 20 og vil du se og høre om Karise Idræts Klubs historie så skal du kigge indenfor i klubhuset på Søndergade 18 mellem kl. 16 og 20 - og hvem ved, måske møder du fodboldspillerne fra barndommens gade...

På faxebibliotek.dk kan du se hele programmet for Kulturnatten i Karise.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.