Frenderup Planteskole: Havens Dag og nybyggeri

Onsdag 8. september 2021 kl. 11:46

Frenderup Planteskole: Havens Dag og nybyggeri
Frenderup Planteskole inviterer til Havens Dag

Frenderup Planteskole: Havens Dag og nybyggeri
Der er åbent i planteskolen selv om der bygges en nyt stort butik
Lige nu er Frenderup Planteskole i fuld gang med at opføre en ny stor butik - men det afholder ikke planteskolen fra at invitere til Havens Dag søndag den 12. september.

Temaet for årets Havens Dag ” Dyreliv i haven”.

En have er et lille stykke natur og uanset om haven er på 1000 kvm eller blot er 50 kvm, så bidrager planterne og blomsterne i haven til den samlede natur. Selv det mindste staudebed eller altankasse med nektarholdige planter giver mulighed for, at diverse insekter kan finde føde.

- Vi har et meget stort udbud af planter, og du kan altid få hjælp og søge inspiration til stauder, buske og træer, der er med til at øge biodiversiteten i din have, fortæller Heidi Zethof fra Frenderup Planteskole, og fortsætter:

- Vi vil sætte fokus på de planter og blomster, der især er gode for insektlivet, og vi udleverer en nyttig liste med 72 planter, der især bidrager til insekternes behov for pollen og nektar, så valgmulighederne er mange, for at både du og dyrene får glæde af haven.

Nogle haveejere er dog udfordret med dyr, der spiser planterne. Det kan for eksempel være hjorte eller snegle. Her er der også hjælp at hente, da Frendeerup Planteskole desuden har udarbejdet nyttige lister over planter, som hjorte sjældent spiser. Samt lister med stauder og sommerblomster, som sneglene går udenom.

Det er nu du skal plante
Havens Dag kickstarter plantesæsonen - det er her i september, at det er rigtig godt at plante haven til, da jorden stadig er varm, så de nyplantede planters rodnet, kan nå at etablere sig inden vinteren sætter ind.

Planteskolen bugner nu af nyankomne planter klar til efterårets plantesæson, og er krukkerne lidt kedelige efter sommeren, kan de få nyt liv med f.eks. græsser, lyng, høstanemoner samt mange andre smukke buske, der overvintrer. Plant også blomsterløgene nu, og din have vil kvittere med de første blomster, når vinteren er ved at være omme.

Ny stor butik
Frenderup Planteskole, der ligger på Egedevej 156 mellem Dalby og Faxe, er iøvrigt i fuld gang med en større ombygning. Det gamle salgsdrivhus er revet ned og en ny og større butik er ved at blive bygget.

Heidi Zethof fortæller at den nye forretning bliver større end den gamle, og at der et tale om en bygning med fast tag, mure og masser af vinduer - altså meget bedre end det gamle drivhus.

Desuden fortæller hun at planteskolen har fået tilskud fra LAG, Lokal Aktions Gruppe til opførelse af den nye bygning. LAG er et EU-projekt der skal fremme tiltag i landområder. Altså være med til at skabe mere liv på landet.

Planteskolen har trods ombygningen normale åbningstider, og står klar med råd og vejledning om dyrelivet i haven, og de glæder sig til at hjælpe kunderne med at finde de rigtige planter, så du kan få dem placeret på det rigtige sted i haven.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.