Fremmer bæredygtigt ansvarligt lederskab

Mandag 6. september 2021 kl. 07:45

Fremmer bæredygtigt ansvarligt lederskab
Skal din virksomhed have en bæredygtig hjælpende hånd fra VUC Storstrøm og EU?

Projekt leverer kursusmaterialer til virksomheder.

VUC Storstrøm: Små- og mellemstore virksomheder kan se frem til en hjælpende hånd, når det drejer sig om udvikling af kompetencer inden for bæredygtigt ansvarligt lederskab og innovation.

Projektet TITAN, som løber frem til september 2022, vil levere kursusmaterialer og evalueringsværktøjer til formålet. I Danmark er det VUC Storstrøm, der står for projektet, udvikling af materialer og gennemførsel af pilotprojekter.

Virksomheder skal i stigende grad være i stand til at handle bæredygtigt og kommunikere om deres arbejde med bæredygtig udvikling.

De skal have vision, mission og strategi på området, og det kræver fokus og kompetencer i virksomhederne og hos virksomhedsledere.

TITAN-projektet har fokus på, at virksomheder og enkeltpersoner udvikler de nødvendige kompetencer til fremtiden.

Projektet er støttet af EU og ledes af et konsortium bestående af seks partnere fra seks lande: Portugal (ISQ), Storbritannien (SFEDI), Grækenland (IEKEP), Finland (TAKK), Danmark (VUC Storstrøm) og Cypern (PCX).

Gevinst for virksomhederne

Projektleder fra VUC Storstrøm Simon Vedel Pedersen ser store fordele for virksomheder i projektet:

- Forventningerne fra kunder, lovgivere og samarbejdspartnere til virksomhedernes bæredygtige ansvarlighed vil være stigende i de kommende år.

- Derfor er det uhyre vigtigt, at der nu udvikles nogle redskaber og værktøjer, som gør, at virksomheder og enkeltpersoner udvikler de nødvendige kompetencer til at fremme bæredygtig udvikling og til at fremtidssikre deres virksomheder. Det vil være en kæmpe gevinst for virksomhederne, da de derved kan bevare og øge deres markedsandele, samtidig med at de gør noget godt for miljøet, klimaet, mennesker og kloden - og tager globalt ansvar, siger Simon Vedel Pedersen.

Projektet er i gang og løber frem til september 2022, hvor det endelige materiale publiceres. VUC Storstrøm driver projektet i Danmark og inviterer lokale virksomheder til at være med:

- Virksomheder og enkeltpersoner skal være mere end velkomne til at kontakte os, hvis de har lyst til at indgå i projektet og udvikle kompetencer til bæredygtigt ansvarligt lederskab og bæredygtig innovation. Vi vil også i den kommende periode gøre opmærksom på mulighederne for at deltage i pilotprojekter, konferencer m.v. på projektets hjemmeside og på sociale medier, slutter Simon Vedel Pedersen fra VUC Storstrøm.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.