Tradish spiller i folk klub

Lørdag 4. september 2021 kl. 11:45

Tradish spiller i folk klub
Tradish giver koncert, når Haslev Folk Club arrangerer sæsonens første koncert den 10. september. PR foto

Haslev Folk Club er klar med koncerter igen.

Haslev: Haslev Folk Club er klar igen efter coronaen og lægger ud med en koncert med trioen Tradish fredag den 10. september klokken 20 i Kultunariet, Søndergade 12.

Tradish har igennem de seneste 10 år rejst rundt med deres musik, og fortalt historier på hundredvis af scener på tværs af Europa, fremgår det af en pressemeddelelse.

Trioen har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner gruppen.

Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

I 2020 udgav Tradish deres tredje album „Handmade tales”, som er et billede af, hvordan bandets karakteristiske lyd har udviklet sig efter 10 års sammenspil:

Det er lyden af tre stemmer og seks hænder, som stryger og slår på instrumenter, som er håndlavet af træ, strenge og gedeskind.

Det er denne lyd, publikum kan glæde sig til på Haslev Folk Clubs første koncertaften i efterårssæsonen 2021.

Tradish blev dannet i 2009 og består af Louise Ring Vangsgaard på violin og vokal, John Pilkington på irsk bouzouki, guitar og vokal, og Brian Woetmann på bodhran, percussion, mandolin og vokal.

Louise Ring Vangsgaard har en klassisk musikopdragelse bag sig, men blev tidligt fascineret af nordisk og irsk folkemusik.

John Pilkington stammer fra Manchester og har rejst verden rundt som omrejsende troubadur og sangskriver.

Siden 1995 har han boet i Danmark og har, ligesom Louise Ring Vangsgaard, været medlem af bandet Moving Cloud, som besøgte Haslev i 2006 og 2008.

Brian Woetmann er med bodrahn og mandolin central for bandets lyd, ligesom han ofte inddrager percussioninstrumenter fra andre traditioner.

Billetter kan som sædvanlig bestilles via www.haslev-folk-club.dk.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.